Vështrime

Pisllëqet e kohës

Pisllëqet e kohës

Maqedonia ishte shtet,kishte qenë dikur por a do jetë në të ardhmen kjo mbetet enigmë, sepse çdo ditë e më shumë imazhi politik i këtij shteti po bëhet gaz në sytë e qytetarit dhe Evropës.Shkruan: Shefat M. Ademi Tashmë kupa &eu

09.Mar.2015 19:27
Erdoganizmi vs. titizmit

Erdoganizmi vs. titizmit

Qysh në maj-qershor 1948 ne ishim më se të ndërgjegjshëm se Titoja e titistët, si tradhtarë të marksizëm-leninizmit, ishin dhe mbeteshin të dëmshëm e të rrezikshëm për të gjitha partitë komuniste, për lëvizjet revolucionare dhe luf

27.Feb.2015 07:54
Atdheu im i sapolindur

Atdheu im i sapolindur

Atdheu im! Do të jem sa më i shkurtë. Ndonëse, kemi shira të bollshëm, kemi mungesë të madhe për ujë.Shkruan: Mentor Haliti Jo vetëm për shkak se vendi gjendet në një lartësi të konsiderueshme mbidetare, jo

22.Feb.2015 23:18
Alegoria e shirave

Alegoria e shirave

Midis dy të drejtave, të drejtës së lëvizjes dhe të drejtës së besimit ekzistojnë pak hapësira, e shumë probabilitete. Natyrisht, se e drejta e lëvizjes ofron përparësi të konsiderueshme natyrore, ndërkaq e drejta e besimit të ofron

09.Feb.2015 22:54
Ku ishe ti, Adam?

Ku ishe ti, Adam?

Mbi protestat, mbi migrimin, mbi zhgënjimin, mbi përgjegjësitë...Shkruan: Mehmet Kraja 1. Dua ta deklaroj vetë, që në fillim, se ky titull është i huajtur, i marrë nga një roman i Hajnrih Bëllit, i cili

09.Feb.2015 22:27
Loja për pushtet vazhdon hap pas hapi!

Loja për pushtet vazhdon hap pas hapi!

Kryetari i Komunës së Preshevës, zotëri Ragmi Mustafa, pas pushtimit të Këshillit Nacional Shqiptar, të cilin e konsideronte antishqiptar, tani është duke përgatitur një strategji të re p&eu

08.Feb.2015 22:03
Midis protestës dhe emigrimit

Midis protestës dhe emigrimit

Ky nuk është një rrëfim melodramatik për një seri me shumë episode mbi emigrimin e shqiptarëve. Nuk është komedi televizive mbi mërgimin, por është një dramë mbi ikjen e një turme të shpartalluar të qytetarëve tanë nga vendlindja

06.Feb.2015 07:22
Poshtërimi i lartësuar

Poshtërimi i lartësuar

Pakënaqësia ndër shqiptarët gjithandej po ngre krye. Jo për shkak të uljes së vlerës së euros kundrejt dollarit dhe frangut, as për shkak të pushtimit të Ukrainës prej Rusisë, aq më pak për shkak të vuajtjes së popujve të Lindjes s

28.Jan.2015 13:26
Protesta si formë e shprehjes së pakënaqësisë...!

Protesta si formë e shprehjes së pakënaqësisë...!

Protesta është shprehje e kundërshtimit me fjalë ose me veprime (aktivitete) ndaj ngjarjeve të veçanta sociale, ekonomike, mjedisore, politikave apo situatave të tjera të krijuara, të cilat bëjnë grupe apo masën e gjerë të shoqërisë t

27.Jan.2015 22:07
"Isa digjet, Hashimi krihet"

"Isa digjet, Hashimi krihet"

Isa Mustafa ka disa javë që është zgjedhur kryeministër i Republikës së Kosovës, ndonëse po vazhdon të sillet sikur të ishte kryetar i Prishtinës, duke mos i kuptuar mirë kompetencat dhe përgjegjësitë e tij në krye të Qeverisë së

23.Jan.2015 12:10