Vështrime

"Të uriturit dhe të pangopurit"

"Të uriturit dhe të pangopurit"

Bujanoci s'mund dhe s'do mund kurrë të përparoj derisa në "krye të elitës" qëndron mbiemri. E them këtë se shpesh herë m'ka ndodhë me has pengesë në këtë drejtim duke me thënë: Djali i kujt je ? Nipi i kujt je ? Si e ke mbiemrin ? A

23.Aug.2014 18:27
A ka politikë dhe politikanë Lugina e Preshevës?!...

A ka politikë dhe politikanë Lugina e Preshevës?!...

Në Luginën e Preshevës ekzistojnë shumë par(t)i politik(e) të cilat veprojnë në këtë territor të populluar me shumicë absolute shqiptare e që nuk kanë të drejta as elementare për një zhvillim normal të jetës shoqërore-ekonomike e

21.Aug.2014 08:58
A ka në Kosovë ekstremizëm?

A ka në Kosovë ekstremizëm?

Unë them që në Kosovë ka ekstremizëm! Shkruan: Iljasa Salihu Nuk ju duket ekstremizëm pasurimi marramendës i politikanëve shqiptarë brenda një kohe të shkurtër? Nuk ju duket ekstremizëm ndarja e shoq&eu

12.Aug.2014 09:41
Mjegulla e krijuar dhe dëshira për pushtet

Mjegulla e krijuar dhe dëshira për pushtet

"Jetojmë në një vend, ku formimi i Qeverisë zgjat më shumë se vetë jetëgjatësia e saj". Shkruan: Fatlum Q. Hetemi Do të ishte krejt normale kjo mjegullnajë e krijuar nga partitë politike, të cilat morën besimin

24.Jul.2014 16:35
Sinqeriteti është burim gjenialiteti njerëzorë

Sinqeriteti është burim gjenialiteti njerëzorë

Unë pr vetën time nuk i kushtoj shumë rëndësi pseudo mirësjelljes së njerëzve, por më intereson vetëm sinqeriteti i tyre, që konsideroj se sinqeriteti njerëzor para së gjithash është një lloj burimi gjenialiteti! Fakti që takova brez

11.Jul.2014 12:15
Përsëri deponia e egër në Tërnoc

Përsëri deponia e egër në Tërnoc

Në skaj të rrugës, lumi, përsakj lumit te burimet e ujit të pijshëm është e vendosur një tabel ku shkruante “ju lutemi mos i hudhni mbeturinat” ose “këtu ndalohet hudhja e mbeturinav

09.Jul.2014 11:31
Bujanoci dhe mashtruesit

Bujanoci dhe mashtruesit

Abraham Lincoln thotë: "mundesh me i mashtru të gjithë njerëzit për ca kohë, mundesh me i mashtru disa njerëz gjatë gjithë kohës, po kurrë s'mundesh me i mashtru te gjithë njerë

30.Jun.2014 12:47
Beteja e Kosovës 1389 edhe epope shqiptare !?

Beteja e Kosovës 1389 edhe epope shqiptare !?

Këtë titull pjesërisht e huazova nga libri i Anna Di Lellio: Beteja e Kosovës 1389, Epos Shqiptar, sepse u vërtetova duke e lexuar librin e studiuesit, historianit serb, Stojan Novakoviq: Artana dhe Krahina e Vranjës, Hi

29.Jun.2014 14:32
28 Qershori

28 Qershori

Miti i 28 Qershorit i cili është paraqitur si histori, ka luajtur një rol të rëndësishëm për Ballkanin, e sidomos për serbët. Ringjallja e mitit të 28 Qershorit, ka qen gjithherë arsye p&eum

28.Jun.2014 12:14