Vështrime

Po Shqiptarë jemi

Po Shqiptarë jemi

Shteti i Serbisë në vitin 2001 pati nënshkruar Kartën e Këshillit të Evropës për pakicat kombëtare me qëllim të rritjes dhe garantimit të të drejtave të pakicave kombëtare. Por sa po respektohen ato të drejta apo obligime që dalin ng

25.Mar.2016 15:48
Duam libra shqip dhe protesta simbolike ne Preshevë

Duam libra shqip dhe protesta simbolike ne Preshevë

Me moton " Duam libra shqip, në Preshevë u shënua protesta e radhës nga qytetarët kushtuar ndalimit të librave shqip, të cilët para pak muajve erdhën donacion nga Ministria e Arsimit të Republikës së Kosovës e të cilat nuk po lejohen q

18.Feb.2016 23:00
FADIL SULEJMANI KY MISIONAR I MADH

FADIL SULEJMANI KY MISIONAR I MADH

Në historinë e popullit shqiptar shquhen figura të mëdha historike, të cilët ditën ta shkruajnë me germa të arta atë. Të gjithë ata burra që punuan për të mirën e popullit e shqiptar, në fakt ata ishin ndriçues të përparimit dhe a

13.Feb.2016 00:57
Lugina e Preshevës, jo më një vend i harruar

Lugina e Preshevës, jo më një vend i harruar

Tri komunat: Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, që përfshihen në territorin që njihen si Kosova Lindore apo Lugina e Preshevës, janë sot, territoret shqiptare me përkrahjen më të pakët politike, ekonomike dhe sociale në rajon.Shkruan: Teuta

11.Feb.2016 16:15
Nevoja për një kritikë letrare integrale

Nevoja për një kritikë letrare integrale

Në librin e tij "Vdekja e letërsisë", profesori dhe kritiku Alvin Kernan liston një sërë shkaqesh që kanë rrezikuar letërsinë në dekadat e fundit dhe po vazhdojnë ta rrezikojnë edhe sot. Ndër to, ai përmend televizionin dhe teknologj

06.Jan.2016 13:56
Baba dimri i korruptuar

Baba dimri i korruptuar

Është bërë thuajse zakon që fundviti të shoqërohet me ceremoni festive kryesisht si një arsye për përmbledhjen e aktiviteteve për gjatë dymbëdhjetë muajve të vitit. Shpesh më shkon mendja të uroj ose të pyes veten heshtazi a th

31.Dec.2015 13:58
"Demaskim"

"Demaskim"

Edhe e keqja sjellë një të mirë, thotë populli. Ne sot, për të tashmen themi, kjo e keqe na solli një të mirë të madhe. Duke besuar dhe duke shpresuar, përkundër arsyeve për të mos besuar dhe për të mos shpresuar. Në vendin tonë u

08.Dec.2015 17:22
Më more peng shpirtin, o Ba!

Më more peng shpirtin, o Ba!

Ej babi? Më dëgjon, ty po të thërras? Pse nuk më përgjigjesh? Apo mos ndoshta atje në parajsë sillen më mirë se unë?!Hmm, nuk e di cila është arsyeja, por doja vetëm të flas pak me ty… A e di, o Ba sa më ka

11.Nov.2015 21:23
Je shumë vonë bac Berishë!

Je shumë vonë bac Berishë!

Pas më shumë se një muaji e gjysmë të krijimit të Asosacionit të komunave Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë më saktësisht më datë 12 shtator 2015, ish "“ kryeministri i Shqipërisë Sali Berisha, ka reaguar dje mbas ditë në FB duke për

30.Oct.2015 15:14
Asociacioni jetim i Luginës

Asociacioni jetim i Luginës

Asociacioni i komunave me shumicë shqiptare në Serbi është një dëshirë e shqiptarëve, e shkruar në një deklaratë të miratuar në një takim, të bojkotuar madje edhe nga partitë opozitare të Luginës, para dhjetë ditësh. Si dëshirë

20.Sep.2015 23:14