Vështrime

Më more peng shpirtin, o Ba!

Më more peng shpirtin, o Ba!

Ej babi? Më dëgjon, ty po të thërras? Pse nuk më përgjigjesh? Apo mos ndoshta atje në parajsë sillen më mirë se unë?!Hmm, nuk e di cila është arsyeja, por doja vetëm të flas pak me ty… A e di, o Ba sa më ka

11.Nov.2015 20:23
Je shumë vonë bac Berishë!

Je shumë vonë bac Berishë!

Pas më shumë se një muaji e gjysmë të krijimit të Asosacionit të komunave Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë më saktësisht më datë 12 shtator 2015, ish "“ kryeministri i Shqipërisë Sali Berisha, ka reaguar dje mbas ditë në FB duke për

30.Oct.2015 14:14
Asociacioni jetim i Luginës

Asociacioni jetim i Luginës

Asociacioni i komunave me shumicë shqiptare në Serbi është një dëshirë e shqiptarëve, e shkruar në një deklaratë të miratuar në një takim, të bojkotuar madje edhe nga partitë opozitare të Luginës, para dhjetë ditësh. Si dëshirë

20.Sep.2015 21:14
Çështja Shqiptare pas profesor Stavilecit!!!

Çështja Shqiptare pas profesor Stavilecit!!!

E pranuam me pikëllim lajmin për vdekjen e profesor Stavilecit!? Me të vërtetë një vigal i tillë, gardian i mendimit juridik dhe politik shqiptar është vështirë të përsëritet - dialektika e riciklimit të mendjeve të tilla është bara

01.Sep.2015 18:10
A jemi të pashpirtë?

A jemi të pashpirtë?

Jemi dëshmitarë të luftës në Siri, dhe fluksin e madh të emigrantëve nga Siria dhe vendeve të tjera në Maqedoni, në Preshevë dhe Bujanoc dhe vuajtjeve të tyre,, të grave dhe fëmijëve gjatë rrugëtimit të gjatë. Ata kalojnë me dhjet

19.Aug.2015 08:47
Marrëveshja nuk është reciproke, favorizon Serbinë

Marrëveshja nuk është reciproke, favorizon Serbinë

Marrëveshja Kosovë-Serbi për sigurime nuk është fare reciproke, dhe sërish shumë më tepër u shkon në favor shtetasve serbë se sa atyre të Kosovës.Shkruan: Adriatik Kelmendi E para, tash e tutje automjetet me targa të Serbisë d

13.Aug.2015 19:29
Parti apo lëvizje?

Parti apo lëvizje?

Në dilemën nëse organizimi politik duhet t'i përngjajë më shumë një stili klasik Partie Politike apo duhet të ndërtohet si një Lëvizje, historia tregon që zgjedhja mes njërës apo tjetrës është e gabuar. Vetëm shkrirja e këtyre dy

10.Aug.2015 09:21
Antiislamizmi musliman

Antiislamizmi musliman

Një krizë e madhe sërish është paraqitur në botën islame, aktualisht të fragmentuar dhe jostabile! Këtë krizë e kanë shkaktuar një sërë faktorësh, të jashtëm dhe të brendshëm, të cilët kanë peshë dhe ndikim të ndryshëm në r

29.Jul.2015 07:21
Miqësia shqiptaro "“ amerikane nëpër kohë!

Miqësia shqiptaro "“ amerikane nëpër kohë!

Edhe pak ditë, pikërisht më 4 korrik shteti më i fuqishëm në botë për nga sistemi politiko-ekonomik dhe simboli i lirive themelore të njeriut dhe demokracisë, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, festojnë ditëlindjen respektivisht 239 vjeto

30.Jun.2015 07:44