Vështrime

Gjermania, Shqipëria dhe kriza

Gjermania, Shqipëria dhe kriza

Pardon. Nuk është fjala për krizën politike, lakuar me mijra herë në çdo media, nga të gjithë, politikanë, analistë, moderatorë, dhe më pak nga njerëz të zakonshëm. &Eu

20.Sep.2019 15:10
Udha e mbarë deputetë mëditjesh!

Udha e mbarë deputetë mëditjesh!

Është e vështirë të hiqet dorë nga privilegjet e luksi, por nëse u ka mbetur ndopak ndërgjegje, dhe për të mirën e vendit, shumica e deputetëve të kësaj legjislature do të ish

20.Sep.2019 13:43
Letër tim biri: Të shkollohesh….

Letër tim biri: Të shkollohesh….

“Të shkollohesh” biri im do të thotë shumë, por ndonjëherë edhe asgjë, ose shumë pak për të kuptuar jetën njerëzore. Nuk kam qëllim të të dekurajoj duke të sh

19.Sep.2019 15:10
Programi i ëndrrave

Programi i ëndrrave

Jam shumë e vetëdijshme se problemet janë aq serioze që nuk mund të zgjidhen brenda natës, dhe se absolutisht të gjitha kanë implikime të mëdha buxhetore. Për pasojë e bartin rrezikun e shp&

18.Sep.2019 13:45
Dezinformimi po e shkatërron demokracinë

Dezinformimi po e shkatërron demokracinë

Nga India në Indonezi, dhe deri në Brazil, demokracia është duke u komprometuar nga fushatat e brendshme të dezinformimit në internet, nga ana e partive politike që synojnë të kenë një avantazh p

24.May.2019 08:42
E shkuara ballkanike jeton

E shkuara ballkanike jeton

Dy ngjarje këtë muaj janë kthyer në kujtesë nga shekulli i kaluar duke i cilësuar ato si akte turpi : Vendimi për Radovan Karaxhiqin dhe një shfaqje çetnikësh në Vishegrad.   Ven

02.Apr.2019 09:08