Dallimet mes lajmit, opinionit dhe propagandës (video)
Lokale Vizionet Atraktive Titulli Lab

Dallimet mes lajmit, opinionit dhe propagandës (video)

15.Jun.2022 22:49
0

Informacionet e gabuara, të imponuara, të rreme dhe me qëllime të këqija gjenden rreth nesh dhe ndikojnë në formimin e mendimit tonë si të votojmë, të shërohemi dhe si organizojmë jetën.

Konsumatori i informacionit duhet të kuptojë nëse është duke lexuar lajm, opinion (mendim) apo propagandë.

Kjo video është realizuar si pjesë e fushatës për promovimin e një seri video për edukimin medial.

Projekti: “Mendo dy herë, kliko origjinalitetin” 

Referencat: News Literacy; NLP Checkology; NeimanLab

“Projekt i realizuar në kuadër të Programit të granteve të vogla për Media, i financuar nga Ambasada Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe administruar nga Qendra për Media & Reforma (MIRC) në Nish. Pikëpamjet, opinionet dhe konkluzionet e shprehura në projekt nuk pasqyrojnë domosdoshmërish pikëpamjet e MIRC-së dhe Ambasadës së SHBA-së, por vetëm të autorit.”

Ekspozita me fotografi nga Arian Mavriqi në Bujanoc (video)
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration