Vështrime

Ne Shqiptarët e ... dhe ata Shqiptarët e …?

Ne Shqiptarët e ... dhe ata Shqiptarët e …?

Atë që nuk arritën të na e bëjnë armiqtë po tentojnë të na e bëjnë: Matoshi, Lubonja, Spahiu etj. Këta pseudo intelektual kanë shfaqur hapur qëllimet e tyre ogurzeza për krijimin e kombit Kosovar dhe kështu për të krijuar një komb

17.Jun.2012 00:58
Tri çështjet lindore të Evropës

Tri çështjet lindore të Evropës

Pushteti i butë i Evropës ka ndryshuar shumë gjëra në shumë shtete gjatë dy dekadave të fundit, duke i nxitur liderët dhe qytetarët që t’i reformojnë ekonomitë e tyre dhe të përqafojnë apo forcojnë vlerat dhe institucionet demokrat

16.Jun.2012 15:40
Bërlloku shqiptar…

Bërlloku shqiptar…

Në çdo cep të viseve shqiptare, vërehen lecka, hedhurina nga të gjitha llojet, pa lënë anash as qelbësirat dhe ujërat e zeza. Vizitorët e huaj kur rastisin t’i vizitojnë qytetet e shqiptarëve, i mbyllin hundët nga kundërmimi i mbeturi

03.Jun.2012 14:05
titulli.com

Politikë e vockël me apetit të madh

Bujanoci qyteti i mundësive të mëdha për politikanë të vegjël. Dita e zgjedhjeve e 6 majit ka lënë prapa vetes amulli tek qytetarët shqiptar, këtë amulli e kanë krijuar partitë politike shqiptare, edhe pse nga zgjedhjet shqiptarët kan

31.May.2012 17:27
titulli.com

Rotacioni politik

Kohëve të fundit, në skenën tonë politike, rotacioni është bërë si modë. Këtë term më së shumti po e përdorin partitë politike, të cilat kanë bërë pjesë aktive në zgjedhjet parlamentare të Serbisë. Për t’i kënaqur apetitet

28.May.2012 14:13
titulli.com

Opinion: Lulëkuqet e Luginës

 Maji është muaji i luleve, i përvjetorëve, i festave tradicionale e nacionale.Është muaji kalendarik i vitit, që më së shumti sjell kujtime, data të rëndësishme sidomos për shqiptarët e Luginës. E njëra nga këto data është ajo e

25.May.2012 09:43
Opinion: Abetarja festive

Opinion: Abetarja festive

Zambaku i bardhë i Prizrenit u skuq pak, ngase nuk arriti të jetë lule e kryeqytetit shpirtëror të bashkimit të shqiptarëve, pikërisht në promovimin e Abetares së njësuar, me rastin e 100 vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë. &n

18.May.2012 14:40
Faleminderit Kosovë!

Faleminderit Kosovë!

Dikur, jo shumë larg në vite, shqiptarët e Luginës së Preshevës, të cilët kanë qejf ta quajnë veten Kosovë Lindore, dhanë shumëçka për Kosovën, të cilën historikisht e konsiderojnë Atdhe të tyre. Drilon Hyseni; Por, ata

14.May.2012 10:12
Opinion: Nuk ta fali kurrë Bujanocin !

Opinion: Nuk ta fali kurrë Bujanocin !

Shkruan: Teuta Fazliu   U pikëllova shumë kur iu afrova qytetit tim Bujanocit, i kishte rënë një hije e zezë, ishte e njejta hije sikur e vitit 2000/2001 atëherë kur sapo përfundoi lufta e Kosovës, e filloi lufta në Luginë, kal

05.May.2012 19:18
Opinion:Destabilizimi është i shfaqur ashiqare

Opinion:Destabilizimi është i shfaqur ashiqare

Shkruan: Liridon Hyda   Po krijohet zhurmë në vend dhe rajon, tensione ndëretnike në Mitrovicë, Maqedoni e Luginë të Preshevës. Shkaku i të gjitha këtyre ngjarjeve të fundit është i ditur për të gjithë ne shqiptarët

05.May.2012 14:23