Vështrime

Duam libra shqip dhe protesta simbolike ne Preshevë

Duam libra shqip dhe protesta simbolike ne Preshevë

Me moton " Duam libra shqip, në Preshevë u shënua protesta e radhës nga qytetarët kushtuar ndalimit të librave shqip, të cilët para pak muajve erdhën donacion nga Ministria e Arsimit të Republikës së Kosovës e të cilat nuk po lejohen q

18.Feb.2016 23:00
FADIL SULEJMANI KY MISIONAR I MADH

FADIL SULEJMANI KY MISIONAR I MADH

Në historinë e popullit shqiptar shquhen figura të mëdha historike, të cilët ditën ta shkruajnë me germa të arta atë. Të gjithë ata burra që punuan për të mirën e popullit e shqiptar, në fakt ata ishin ndriçues të përparimit dhe a

13.Feb.2016 00:57
Lugina e Preshevës, jo më një vend i harruar

Lugina e Preshevës, jo më një vend i harruar

Tri komunat: Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, që përfshihen në territorin që njihen si Kosova Lindore apo Lugina e Preshevës, janë sot, territoret shqiptare me përkrahjen më të pakët politike, ekonomike dhe sociale në rajon.Shkruan: Teuta

11.Feb.2016 16:15
Nevoja për një kritikë letrare integrale

Nevoja për një kritikë letrare integrale

Në librin e tij "Vdekja e letërsisë", profesori dhe kritiku Alvin Kernan liston një sërë shkaqesh që kanë rrezikuar letërsinë në dekadat e fundit dhe po vazhdojnë ta rrezikojnë edhe sot. Ndër to, ai përmend televizionin dhe teknologj

06.Jan.2016 13:56
Baba dimri i korruptuar

Baba dimri i korruptuar

Është bërë thuajse zakon që fundviti të shoqërohet me ceremoni festive kryesisht si një arsye për përmbledhjen e aktiviteteve për gjatë dymbëdhjetë muajve të vitit. Shpesh më shkon mendja të uroj ose të pyes veten heshtazi a th

31.Dec.2015 13:58
"Demaskim"

"Demaskim"

Edhe e keqja sjellë një të mirë, thotë populli. Ne sot, për të tashmen themi, kjo e keqe na solli një të mirë të madhe. Duke besuar dhe duke shpresuar, përkundër arsyeve për të mos besuar dhe për të mos shpresuar. Në vendin tonë u

08.Dec.2015 17:22
Më more peng shpirtin, o Ba!

Më more peng shpirtin, o Ba!

Ej babi? Më dëgjon, ty po të thërras? Pse nuk më përgjigjesh? Apo mos ndoshta atje në parajsë sillen më mirë se unë?!Hmm, nuk e di cila është arsyeja, por doja vetëm të flas pak me ty… A e di, o Ba sa më ka

11.Nov.2015 21:23
Je shumë vonë bac Berishë!

Je shumë vonë bac Berishë!

Pas më shumë se një muaji e gjysmë të krijimit të Asosacionit të komunave Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë më saktësisht më datë 12 shtator 2015, ish "“ kryeministri i Shqipërisë Sali Berisha, ka reaguar dje mbas ditë në FB duke për

30.Oct.2015 15:14
Asociacioni jetim i Luginës

Asociacioni jetim i Luginës

Asociacioni i komunave me shumicë shqiptare në Serbi është një dëshirë e shqiptarëve, e shkruar në një deklaratë të miratuar në një takim, të bojkotuar madje edhe nga partitë opozitare të Luginës, para dhjetë ditësh. Si dëshirë

20.Sep.2015 23:14
Çështja Shqiptare pas profesor Stavilecit!!!

Çështja Shqiptare pas profesor Stavilecit!!!

E pranuam me pikëllim lajmin për vdekjen e profesor Stavilecit!? Me të vërtetë një vigal i tillë, gardian i mendimit juridik dhe politik shqiptar është vështirë të përsëritet - dialektika e riciklimit të mendjeve të tilla është bara

01.Sep.2015 20:10