Lokale

Përkujtohen dëshmorët e Luginës

Përkujtohen dëshmorët e Luginës

Për nder të 11 vjetorit të rënies heroike të dëshmorëve të kombit, në Gurishte të Rahovicës komuna e Preshevës,  u mbajt manifestim kushtuar dëshmorëve të UCPMB-së, raporton TV "Presheva". Të pranishëm në këtë manifestim për

15.May.2012 00:10
titulli.com

B92 ndihmon shkollën e Bujanocit (video)

Shumë shkolla në jug të Serbisë nuk kanë mjete bashkëkohore për mësim, mirëpo kanë mësues të cilët me idetë e tyre lehtësojnë mësimin për fëmijët. Fondi B92 është aktivizuar në këtë aksion. Pas letrës së shkruar nga nxë

14.May.2012 09:08
Destani: Skandale dhe vjedhje në 30 vendvotime

Destani: Skandale dhe vjedhje në 30 vendvotime

Skender Destani, bartës i listës zgjedhore të Bashkimit Demokratik të Luginës, sot ka akuzuar Komisionin Komunal Zgjedhor (KKZ) në Preshevë si pjesëmarrëse në vjedhjet e mëdha zgjedhore. “Në Preshevë ka ndodhur një skandal i papar

13.May.2012 19:41
titulli.com

Si e fitoi Halimi ulësen e deputetit ?

Ende e paqartë se si “Koalicioni i Shqiptarëve të Luginës së Preshevës” siguroi votat për të përfaqësuar shqiptarët e këtij rajoni në parlamentin e Serbisë, kur dihet se votat e mbledhura nga tri komunat e Luginës janë rreth 60 p

13.May.2012 18:53
Bombë në rrugën e Kosovës në Bujanoc

Bombë në rrugën e Kosovës në Bujanoc

Punëtorët e ndërrmaries publike “Komunalia”në Bujanoc, sot në orët e hershme të mëngjesit kanë gjetur një bombë dore gjatë heqjes së mbeturinave. “Bomba është gjetur në një qese plastike në rrugën e Kosovës”, tha për T

12.May.2012 15:25
Dhuna e përdorur në arrestimet në Bujanoc (video)

Dhuna e përdorur në arrestimet në Bujanoc (video)

Në një video të paraqitur ditëve të fundit të publikuar në You Tube e që janë transmetuar edhe në Televizionin Prva të Serbisë, shihen momentet e arrestimit të disa prej tetë shqiptarëve të komunës së Bujanocit. Në arrestim, dis

11.May.2012 23:38
Gjykata anulon ankesat e serbëve të Bujanocit

Gjykata anulon ankesat e serbëve të Bujanocit

Gjykata themelore e Vranjës, njësia në Bujanoc, ka hedhur poshtë ankesat e bëra në procesin zgjedhorë për zgjedhjet lokale të 6 majit. Siç ka mësuar Titulli nga burime të sigurta, ankesat e subjekteve serbe si Grupi  qytetarëve “D

11.May.2012 23:16
PD nisë bisedimet me PVD, LPD dhe UDSH (video)

PD nisë bisedimet me PVD, LPD dhe UDSH (video)

Në komunën e Bujanoc sot në orën 15h kanë filluar negociatat për formimin e qeverisjes lokale në mes të subjekteve shqiptare, raporton Titulli. Partia Demokratike e cila ka fituar më shumë vota në zgjedhjet lokale bisedimet për arritje

11.May.2012 15:27
titulli.com

A dërgoi Çeda Riza Halimin në Beograd ?

Koalicioni i Shqiptarëve të Luginës së Preshevës fitoi një mandat në Parlamentin Republikan të Serbisë, të shpallur nga Komisioni Zgjedhor Republikan, raporton Titulli. Mandati i tyre shkon në dëm të koalicionit parlamentar “Prekore

10.May.2012 15:29
Zgjedhjet lokale në Medvegjë më 24 qërshor

Zgjedhjet lokale në Medvegjë më 24 qërshor

Kryetarja e Parlamentit Sllavica Gjukiq Dejanoviq ka caktuar zgjedhjet lokale për komunën e Medvegjës për datën 24 qërshor të vitit rrjedhës. Zgjedhjet lokale në Medvegjë nuk janë mbajtur me datën 6 maj për shkak të mospajtimeve në

10.May.2012 01:01
Inatet politike, shkaktojnë dhunë mbi prona

Inatet politike, shkaktojnë dhunë mbi prona

Partia për Veprim Demokratik, dega në Bujanoc, dënon  aktet e sulmit më barbarë dhe makabër të mundshëm nga tre persona të panjohur ndaj shtëpisë së aktivistit nga Tërnoci (lagja Terzi) të këtij subjekti, Amir Xhaferi, me ç rast në

09.May.2012 14:27