Lokale

Breznica, kufiri që ndan shqiptarët (video)

Breznica, kufiri që ndan shqiptarët (video)

Nën hijen e një lisi, tre policë serbë kontrollojnë dokumentet e identifikimit. Aty gjithçka ka kufi. Është fshati Breznicë i Bujanocit i banuar me shqiptarë, që jetojnë në kufirin me Kosovën, por i takon Serbisë.  Faturat, tatimet

11.Sep.2012 15:03
Nesalca dhe Letovica pa rrymë, digjen shtyllat (foto)

Nesalca dhe Letovica pa rrymë, digjen shtyllat (foto)

Shtyllat e tensionit të lartë nga materiali i drurit janë djegur dhe si pasojë kanë lënë pa rrymë banorët e dy fshatrave shqiptare të komunës së Bujanocit. Nga dita e djeshme, shtëpitë e banorëve të Nesalcës dhe Letovicës janë p

11.Sep.2012 14:07
Banja e Siarinës në Medvegjë, gati e braktisur

Banja e Siarinës në Medvegjë, gati e braktisur

Banja dikur ishte me status komune, ndërsa sot me shumë shtëpi të braktisura. Rexhep Abazi, banues në Banjë, tregon se Banja e Siarinës kishte statusin e komunës deri me 1956, me kryetarin e fundit shqiptar, Rrahim Abazi, e nënkryetar Zeqir

10.Sep.2012 22:52
50 vende të reja pune në Bujanoc dhe Vranjë

50 vende të reja pune në Bujanoc dhe Vranjë

“Simpo” deri në fund të vitit do të pranojë 50 punëtorë të ri në sektorët prodhues, ka konfirmuar për Tanjugun Sllagjan Disiq, drejtor gjeneral i kompanisë. “50 punëtorë të ri do të fitojnë vende pune në fabrikën për prodh

10.Sep.2012 21:26
Davenport: Dua të vazhdojë bashkëpunimin me Arifin (foto)

Davenport: Dua të vazhdojë bashkëpunimin me Arifin (foto)

Në komunën e Bujanocit sot u zhvillua një takim shumë miqësor në mes të ambasadorit të Britanisë së Madhe Michael Davenport dhe kryetarit të komunës së Bujanocit Nagip Arifit. Gjatë takimit i cili zgjati rreth dy orë është bisedua

10.Sep.2012 12:47
Standarde unike në tërë Ballkanin Perëndimor

Standarde unike në tërë Ballkanin Perëndimor

Deklaratat e zyrtarëve të ndryshëm shqiptarë, serb apo edhe ndërkombëtarë, për nisjen e dialogut mes Kosovës dhe Serbisë, gjatë muajit shtator, kanë nxitur shqiptarët e Preshevës, Bujanocit dhe të Medvegjës, që të kërkojnë përfsh

10.Sep.2012 08:37
Vetëvritet polici i SP të Bujanocit

Vetëvritet polici i SP të Bujanocit

Pjesëtari i policisë së Stacionit Policor në Bujanoc sot rreth orës 04:30h ka bërë vetëvrasje. Sasha Stanisavljeviq (44) nga fshati Allakincë, komuna e Surdulicës me pistoletën zyrtare ka kryer vetëvrasje. Tragjedia ka ndodhur në S

09.Sep.2012 15:47
Reagon Orhan Rexhepi, e sqaron Titulli

Reagon Orhan Rexhepi, e sqaron Titulli

Kryetari i Lëvizjes Kombëtare Shqiptare me seli në Preshevë Orhan Rexhepi, ka reagur në lidhje me lajmin e ditës së djeshme për rigjykimin e preshevarëve, të publikuar në portalin e pavarur informativ Titulli.com, duke thënë se “ësht

08.Sep.2012 12:12
Familjes Halimi nga Breznica i dorëzohet shtëpia e re

Familjes Halimi nga Breznica i dorëzohet shtëpia e re

Në fshatin Breznicë të komunës së Bujanocit sot është bërë dorëzimi i çelësave të shtëpisë familjes në nevojë, donacion i xhamisë së Arburgut dhe Lagentallit nga Zvicra, si dhe kontributit të vendasve Familja pesë anëtarëshe H

07.Sep.2012 23:44