Kthehu ...

Diaspora

Zvicër: Vazhdon për të shtatin vit me radhë trendi i rënies së kriminalitetit

👤Redaksia 🕔15:02 26.03.2018

Por, megjithatë, në disa segmente ka pasur rritje, si në kriminalitetin në mes të të rinjve. Në këtë pikë është shënuar rritje për herë të parë në shtatë vitet e fundit

Lexo Artikullin e plotë

Shqiptarët në diasporë nuk bën të ndahen

👤Redaksia 🕔09:02 26.03.2018

Duke përmendur mungesën e statistikave lidhur me numrin total të shqiptarëve, përfshirë edhe ata të Kosovës dhe Maqedonisë, ministri foli për bashkëpunimin dhe marrëveshjet e nënshkruara me qeverinë e Kosovës, për të mos i trajtuar më si të ndarë shqiptarët e diasporës.

Lexo Artikullin e plotë

Partitë zvicerane shtyhen: Cili nivel i njohjes së gjuhës nevojitet për Vizën C

👤Redaksia 🕔07:37 21.03.2018

Sipas Këshillit Federal, të huajt për të fituar Vizën C)duhet ta dëshmojnë njohjen e njërës nga gjuhët e vendit: me gojë së paku në nivelin A2 ndërsa me shkrim, së paku A1. Partitë kanë qëndirme të ndryshme.

Lexo Artikullin e plotë

Në gusht vjen bankënota e re 200 frangëshe

👤RedaksiaI 🕔08:51 20.03.2018

Pas bankënotave 50, 20 dhe 10 frangëshe, kjo e 200 frangave do të jetë e katërta në serinë e re. Ndërsa dy bankënotat e mbetura, ajo e 1000 frangave dhe tjetra, e 100 frangave, pritet që në dizajn të ri të editohen gjatë vitit 2019

Lexo Artikullin e plotë

Zug, “lugina e kriptomonedhave”

👤RedaksiaR 🕔09:54 12.03.2018

Fshehtësia e sistemit bankar të Zvicrës është shndërruar në subjekt sulmesh nga e gjithë bota në lidhje me pastrimin e parave dhe evazionin fiskal

Lexo Artikullin e plotë

A do të ndryshojë tempoja e shpejtësisë në Zvicër, në 130 km në orë?

👤RedaksiaR 🕔09:37 12.03.2018

Në autostradat zvicerane duhet të lejohet në të ardhmen një shpejtësi maksimale prej 130 kilometrash në orë. Këtë javë deputeti nacional i SVP-së do të paraqesë një kërkesë në Parlament.

Lexo Artikullin e plotë

9 vjet burg për babain: E mbyt të bijën, duke dashur “t`ia ndjekë demonët”

👤RedaksiaI 🕔08:09 11.03.2018

Ai, duke praktikuar ritualin e njohur të krishterë të ekzorcizmit ose të “ndjekjes së demonëve” (djajve) e ka shkelur dhe shkelmuar të bijën 25 vjeçare

Lexo Artikullin e plotë

Organizatat humanitare kërkojnë: Zvicra të pranojë 10 mijë refugjatë në vit

👤RedaksiaI 🕔08:06 11.03.2018

"Zvicra, me traditën e saj të gjatë humanitare, ka një përgjegjësi të veçantë për të mbrojtur më shumë refugjatë se më parë," shkruajnë SFH dhe Heks. Për shumicën e atyre që kërkojnë mbrojtje, megjithatë, arratisja mbaron sot, më së voni në kufijtë e jashtëm të BE-së"

Lexo Artikullin e plotë

Zvicra vërshohet nga spiunët e maskuar nën petkun e diplomatit

👤RedaksiaI 🕔08:03 11.03.2018

Sipas dyshimeve të bazuara të qeverisë, në rastin e përfaqësisë në Zvicër të një shteti (të paemërtuar në raport), më shumë se një e katërta e personelit bëjnë punën e spiunëve, gjegjësisht punojnë për shërbimin informativ të vendit të tyre

Lexo Artikullin e plotë

Papunësia në Zvicër ulet në 3.2%

👤RedaksiaI 🕔07:42 10.03.2018

Është regjistruar një ulje e vogël në krahasim me muajin janar të po këtij viti, kur papunësia në nivel të Zvicrës ishte në shkallën 3.3%

Lexo Artikullin e plotë

5 qytete të Zvicrës, në listën e 10 vendeve ku përdorët më së shumti kokaina

👤RedaksiaI 🕔07:40 10.03.2018

Në listën e 10 vendeve të para për përdorimin e kokainës në Evropë, pesë prej tyre janë qytetet e Zvicrës. Ky raport është publikuar nga Qendra Evropiane për Monitorimin e Drogës dhe Vartësisë që përfshin gjithë kontinentin evropian, njofton albinfo.ch.

Lexo Artikullin e plotë

Zviceranët po blejnë gjithnjë e më shumë biçikleta elektrike

👤RedaksiaI 🕔07:38 10.03.2018

Çdo e katërta biçikletë e re tani ka një motor elektrik. Rritja në krahasim me vitin e kaluar ishte 16.3 për qind, siç tregohet nga shifrat e Shoqatës së industrisë Velosuisse. Kjo do të thotë që kur biçikletat elektrike ishin në shiritin e shpejtë nga 2015 në 2016, shitjet u rritën me 14.1 për qind, shkruan albinfo.ch.

Lexo Artikullin e plotë

Zvicër: Vala aktuale e gripit, ndër më të gjatat në 30 vitet e fundit

👤RedaksiaI 🕔07:36 10.03.2018

Në rrethana normale, epidemia e gripit zgjat për disa javë më pak, ndërsa është diçka e pazakonshme që virusi aktual B të shkaktojë kaq shumë sëmundje

Lexo Artikullin e plotë

Numër rekord në Gjermani – kërkohen 100 mijë punëtorë

👤Redaksia 🕔10:18 07.03.2018

Numri i vendeve të lira në Gjermani ka arritur në shifër rekorde. Janë kërkuar 1.2 milion punëtorë në tremujorin e fundit të vitit të kaluar, njoftoi Instituti për Hulumtime të Punësimit në Nuremberg.

Lexo Artikullin e plotë

Rritet numri i aplikuesve për nënshtetësi zvicerane në Gjenevë

👤Redaksia 🕔10:05 07.03.2018

Kërkesat për nënshtetësinë zvicerane në Gjenevë janë rritur ndjeshëm gjatë viteve të fundit

Lexo Artikullin e plotë

Nga kërcënimi i fajdexhiut për t`ia paguar kamatën, shqiptari sulmon bankën!

👤Redaksia 🕔10:04 07.03.2018

Ai i kishte marrë hua nga i akuzuari për fajde 10 mijë euro. Nga prilli i vitit 2015 deri në nëntor 2016 ka paguar për çdo muaj nga 2000 euro në emër të kamatës...

Lexo Artikullin e plotë