Kthehu ...

Diaspora

Nga 1 qershori, në Zvicër zbriten çmimet e biletave të trenit

👤Redaksia 🕔20:02 25.04.2018

Anëtarët e Komisionit Strategjik për Komunikacion të drejtpërdrejtë (StAD) kanë vendosur në mbledhjen e tyre të sotme që për vitin e ardhshëm, (që zakonisht bëhen nga dhjetori i vitit paraprak) të mos ketë ngritje të çmimeve për shfrytëzuesit e transportit publik më Zvicër.

Lexo Artikullin e plotë

A ka eksportuar Zvicra në Siri lëndë të parë për helme kimike?

👤Redaksia 🕔19:56 25.04.2018

Një kompani zvicerane kishte dërguar në fund të vitit 2014 në Siri pesë tonelata të një lloji lëngu nga i cili prodhohet, veç tjerash edhe helmi i luftës, sarini.

Lexo Artikullin e plotë

Zvicra, për liri të shtypit ngjitet nga vendi i shtatë në botë, në të pestin

👤Redaksia 🕔19:51 25.04.2018

Zvicra vazhdon të ketë një pozicion të mirë sa i përket lirisë së shtypit. Kështu rezulton nga vlerësimi që ka bërë për vitin e kaluar organizata joqeveritare Reporterët pa kufij me seli në Paris.

Lexo Artikullin e plotë

A po bashkohen mjekët shqiptarë në Zvicër

👤Redaksia 🕔10:37 23.04.2018

Nismën për bashkimin e mjekëve shqiptarë, fillimisht me një darkë të perbashkët, e ka ndërmarrë Emine Gashaj, një mjeke e re shqiptare e cila punon në Spitalin e fëmijëve në St.Gallen.

Lexo Artikullin e plotë

Prezantohet autori shqiptar i tetë romaneve në gjuhën suedeze

👤Redaksia 🕔10:34 23.04.2018

Në Pallatin e Literaturës në Gothenburg të Suedisë u mbajt një tubim kulturor, në të cilin u përuruan tetë romane në gjuhën suedeze të krijuesit shqiptar, Hamit Gurguri.

Lexo Artikullin e plotë

Folklori shqiptar në Bruksel

👤Redaksia 🕔18:34 21.04.2018

Përfaqësimi i trupës së Ansamblit Kombëtar në këtë edicion i dedikohet polifonisë shqiptare si trashëgimi e UNESCO-s, në kuadër të 60-vjetorit të anëtarësimit të Shqipërisë në këtë organizatë

Lexo Artikullin e plotë

Ligji i ri që mbron diasporën shqiptare

👤Redaksia 🕔10:12 21.04.2018

Ligji ‘Për Diasporën’, ndër të tjera, ka për qëllim përcaktimin e rregullave për kompetencat e autoriteteve shtetërore përgjegjëse për marrëdhëniet me diasporën, krijimin e Këshillit Koordinues të Diasporës, ruajtjen dhe kultivimin e identitetit kombëtar, gjuhësor, kulturor dhe arsimor të pjesëtarëve të diasporës

Lexo Artikullin e plotë

Gjeneva është qyteti me hotelet më të shtrenjta në Evropë

👤Redaksia 🕔06:58 20.04.2018

Në vendin e dytë vjen Parisi ndërsa Cyrihu, zë vendin e tretë në Evropë dhe të dytin në Zvicër.

Lexo Artikullin e plotë

Zvicër: Shpenzimet për shëndetësi: 800 franga në muaj për person

👤Redaksia 🕔18:18 19.04.2018

Marrë në tërësi, Zvicra gjatë vitit 2016 ka shpenzuar për shëndetësi gjithsej 80.7 miliardë franga, që, në krahasim me vitin paraprak është për 3.8% më shumë

Lexo Artikullin e plotë

Shqipëria, me numrin më të lartë të studentëve që studiojnë jashtë në Evropë

👤Redaksia 🕔08:43 18.04.2018

Zvicra ka dy studentë që studiojnë jashtë për 1000 banorë, derisa Gjermania vetëm një

Lexo Artikullin e plotë

Cilat janë vendet me taksat më të larta për punëtorët

👤Redaksia 🕔08:41 18.04.2018

Shpenzimet ushtarake dhe mbrojtëse të Gjermanisë po rriten. Mbështetja e një ekonomie të tillë kërkon një plan agresiv të kontributit. Qeveria përdor një normë tatimore tronditëse prej 49.4% për paguesit e vetëm.

Lexo Artikullin e plotë

Festivali shqiptar fton dy reperë antisemitë, reagojnë mediat zvicerane

👤Redaksia 🕔06:57 18.04.2018

Media zvicerane "Blick" ka reaguar pas publikimit të lajmit se në “Festivalin Shqiptar” (Albanian Festival) që pritet të organizohet pas tre javëve në Schaffhausen, janë ftuar edhe dy reperë antisemitë Farid Bang (31) dhe Kollegah (33), shkruan albinfo.ch.

Lexo Artikullin e plotë

Përse të rinjve zviceranë u pëlqen të përdorin shprehje në gjuhën shqipe?

👤Redaksia 🕔13:43 17.04.2018

“Anglishtja ka një prestigj të madh, para së gjithash për faktin se shumë filma dhe këngë janë në këtë gjuhë. Ndërsa shprehjet në gjuhën shqipe dhe turke janë të pëlqyera në Zvicër për faktin se kemi këtu përfaqësues (folës) të këtyre gjuhëve”

Lexo Artikullin e plotë

Protesta në Berlin: «Çmimet e qirasë po rriten»

👤Redaksia 🕔09:15 15.04.2018

Midis 10,000 dhe 25,000 njerëz demonstruan në Berlin kundër çmimeve të pasurive të paluajtshme që po rriten vazhdimisht.

Lexo Artikullin e plotë

Qytetet më të ngarkuara me trafik: Cyrihu në vendin e gjashtë

👤Redaksia 🕔09:13 15.04.2018

Në renditjen e 25 qyteteve ndodhen edhe qytetet gjermane, Kolni, Shtutgarti, Hamburgu, Berlini, Frankfurti, Ruhrgebiet dhe Hanover, derisa Lozana ndodhet në vendin e 21-të

Lexo Artikullin e plotë

9 vjet burg për shqiptarin i cili nga ateist u shndërrua në islamist radikal

👤Redaksia 🕔08:32 14.04.2018

Lorenz K. akuzohej se kishte bërë plane për sulme terroriste në emër të “shtetit Islamik” dhe kishte dashur të nxiste një adoleshent 12 vjeçar për të bërë një sulm terrorist.

Lexo Artikullin e plotë