Kulturë

Perandoria Osmane përmes fotove të vjetra

Perandoria Osmane përmes fotove të vjetra

Instituti Getty ka filluar një operacion të gjerë për digjitalizimin e fotove të vjetra. Mbi 6,000 fotografi të periudhës së Perandorisë Osmane tashmë gjenden online dhe mund të shkarkohen falas

06.Jan.2019 17:40
Filmit "Martesa" i ndahet një çmim

Filmit "Martesa" i ndahet një çmim

Mbarë e ka nisur vitin ekipi i filmit “Martesa”, pas nominimit për çmimin “Oscar” ky film ka marrë çmimin e “SEE Online Film Festival”. Filmi me regji të Blerta Zeqirit, bashk&e

04.Jan.2019 14:28
Teatri Kombëtar miratoi këto projekte

Teatri Kombëtar miratoi këto projekte

Teatri Kombëtar i Kosovës në mbledhjen e mbajtur të Këshillit Drejtues të TKK-së gjatë ditës së djeshme, pas propozimeve të menaxhmentit për repertorin artistik për vitin 2019, miratoi

04.Jan.2019 14:22
Një letër e panjohur për Skënderbeun

Një letër e panjohur për Skënderbeun

“Nga jeta e Gustav Adolfit, e Karlit XII Mbretit të Suedisë dhe e bohemianit Zhishka, mund të merren me bollëk njohuri ushtarake, por sikur të shfrytëzohet një sasi e pranueshme nga ato të Skënderbeu

04.Jan.2019 14:18
Migjeni: Urime për 1937-ën!

Migjeni: Urime për 1937-ën!

Shok i dashtun, unë përgjithësisht nuk shkruej urime, as për Krishtlindje as për Bajram, as për ditëlindje as për ndoj feste tjetër. Nuk shkruej, pse urimet qe n’ato dite tan bota ban, nuk dij a plot

01.Jan.2019 10:46