Kulturë

Profeti i kohëve depresive

Profeti i kohëve depresive

Narratori dhe protagonisti kryesor i romanit më të ri të Michel Houellebecqut, “Seretonin”, e përshkruan veten si burrë perëndimor në mezomoshë, pa miq apo familjarë, pa projekte apo interesa p

13.Jan.2019 16:57
Një foto e rrallë e Ibrahim Rugovës

Një foto e rrallë e Ibrahim Rugovës

“Duke kërcyer vallen e Rugovës”. Kjo është diçitura e fotos ku ish presidenti i ndjerë i Kosovës shfaqet duke kërcyer, krah mikut të tij të letrave, Ramiz Kelmendi. Fotoja ësht&eum

13.Jan.2019 09:17
Në Sarajevë sot shfaqet premiera nga Alban Uka

Në Sarajevë sot shfaqet premiera nga Alban Uka

Pas një viti me plot suksese dhe projekte, Alban Ukaj po kthehet me regjinë e shfaqjes ‘Nigdje nikog nemam’. Sonte, premiera e shfaqjes vjen në SARTR në Sarajevë, dhe duket se Albani është i lumtur

11.Jan.2019 14:01
Artisti i veçantë shqiptar në Gjermani

Artisti i veçantë shqiptar në Gjermani

Ekzekutimet e tij vlerësohen mjaft lart në Gjermani. E këtë e tregojnë më së miri incizimet në radiot më ekskluzive të vendit. Ndonëse askush nga familja e Drilon Ibrahimit, nuk merrej me mu

10.Jan.2019 17:21
Rikujtohet 137 vjetori i lindjes së Fan Nolit

Rikujtohet 137 vjetori i lindjes së Fan Nolit

Akademia e Shkencave e Shqipërisë kujton me nderim e respekt të madh, kolosin e kulturës shqiptare, Fan Nolin, në 137-vjetorin e lindjes së tij. Fan Stilian Noli ishte burrë shteti, atdhetar demokrat, klerik i lart

08.Jan.2019 09:14