Kulturë

Haremi në kohën e Perandorisë Osmane

Haremi në kohën e Perandorisë Osmane

Haremi perandorak i epokës osmane, ishte koleksioni i grave, shërbëtorëve, dhe konkubinave të sulltanit, të cilët ndonjëherë numëroheshin në qindra. Disa prej tyre ishin aty sa për dekor, di

10.May.2019 14:02
Ç’është një gazetar i mirë?

Ç’është një gazetar i mirë?

Shtypi s’duhet të jetë pasqyra e kafeneve, vëndi i fjalimeve të zbraztë. Duhet të jetë shkolla e moralizimit, kopështi i një jete morale, shkolla e së vërtetave politike dhe shoqërore,

08.May.2019 09:13
Dita ndërkombëtare e muzikës jaz

Dita ndërkombëtare e muzikës jaz

30 prilli njihet si dita ndërkombëtare e muzikës jaz, e cila festohet me qëllim të rritjes së vetëdijes për vlerat e jazit si një mjet edukativ dhe forcë për paqen, unitetin, dialogun dhe bashk&e

30.Apr.2019 10:08