Kulturë

8 libra paranormalë që duhen lexuar

8 libra paranormalë që duhen lexuar

The Black Spider – Jeremias Gotthelf Një histori e shkurtër mjaft e pakëndshme folku ku The Green Man(domethene djalli) bën një pakt me fshatin. Në valën e ndodhive, fshatarët nuk i përmbahen paktit

12.Aug.2019 08:05
8 libra paranormalë që duhen lexuar

8 libra paranormalë që duhen lexuar

The Black Spider – Jeremias Gotthelf Një histori e shkurtër mjaft e pakëndshme folku ku The Green Man(domethene djalli) bën një pakt me fshatin. Në valën e ndodhive, fshatarët nuk i përmbahen paktit

12.Aug.2019 08:05
21 thënie të bukura holandeze

21 thënie të bukura holandeze

Holanda njihet si një prej vendeve më të përparuara të botës, qoftë si një demokraci e avancuar, qoftë si një vend inovativ, apo edhe si vendlindje e shumë personaliteteve që dhanë kont

08.Aug.2019 15:17
25 thënie nga filozofi Imannuel Kant

25 thënie nga filozofi Imannuel Kant

Immanuel Kant (1724 — 1804) ishte një filozof i madh gjerman dhe një ndër filozofët më të shquar. Vepra e tij “Kritikë e arsyes së kulluar” shënon pikë-kthesën qendrore në

28.Jul.2019 09:09
Ikbal Çika, gazetarja e parë shqiptare

Ikbal Çika, gazetarja e parë shqiptare

Intelektuale e shquar, gazetare me penë të mprehtë, publicistja Ikbal Çika zë një vend shumë të rëndësishëm në historikun e gazetarisë shqiptare. Ajo ka qenë kryeredaktorja dhe

17.Jul.2019 16:18
Komedia që kthen vitet ‘80

Komedia që kthen vitet ‘80

“Stuber”, një komedi aksion e stilit të viteve tetëdhjetë me heronjtë me botë ndryshme, me policin hakmarrës (Dave Bautista) dhe burrin e ndruajtur (Kumail Nanijani), të shtrënguar që t&rs

15.Jul.2019 11:09