Kulturë

Shkolla e parë shqipe e Gjakovës

Shkolla e parë shqipe e Gjakovës

Fotografia e mëposhtme është bërë gjatë vitit 1916-1917. Në të shihen mësuesit dhe nxënës e asaj kohe. Veç plisit tradicional, vëmendjen e tërheq fotografia e Princ Vidit (Wilhe

20.Sep.2019 13:40
Ankara, hapet ekspozita e "istanbul photo awards"

Ankara, hapet ekspozita e "istanbul photo awards"

Kryeredaktori i përgjithshëm i AA-së, Metin Mutanoğlu, tha se Istanbul Photo Awards që organizohet nga AA ka dëshmuar se ishte një konkurs prestigjioz në gjithë botën. Anadolu Agency (AA) ka hapur nj&eum

19.Sep.2019 09:12
Ismail kadare fiton çmimin pak kyongni 2019

Ismail kadare fiton çmimin pak kyongni 2019

Shkrimtari Ismail Kadare është përzgjedhur fitues i Çmimit Pak Kyongni 2019. Në njoftimin e bërë nga Kim Uchang, kryetar i komisionit përzgjedhës, thuhet se “...punimet e Ismail Kadaresë i b&e

18.Sep.2019 15:21
23 librat më të mirë për t’i lexuar

23 librat më të mirë për t’i lexuar

1.“Për kë bien kambanat” – Ernest Hemingway Është roman i botuar në vitin 1940. Libri tregon historinë e Robert Jordanit, një specialist shpërthimesh amerikan në Brigadat Ndërkomb&e

17.Sep.2019 10:42