Kulturë

Rinia e varfër e Ibrahim Kodrës

Rinia e varfër e Ibrahim Kodrës

Ibrahim Kodra, kur ishte 17 e pak vjeç, ishte “bursjer në kursin e dytë Daltë”. Për shkak të pamundësisë ekonomike, i lutet drejtorisë së Institutit Teknik “Naim Frashëri&rdqu

19.Jan.2019 09:12
Një shqiponjë fluturon mbi Shqipëri

Një shqiponjë fluturon mbi Shqipëri

Pasi është stërvitur nga turqit që kishin pushtuar vendin e tij, Skënderbeu u bë kundërshtari më i fortë i tyre. Një luftëtar gjenial dhe kurajoz, i aftë që të mundte armiq edhe pe

16.Jan.2019 20:11
Profeti i kohëve depresive

Profeti i kohëve depresive

Narratori dhe protagonisti kryesor i romanit më të ri të Michel Houellebecqut, “Seretonin”, e përshkruan veten si burrë perëndimor në mezomoshë, pa miq apo familjarë, pa projekte apo interesa p

13.Jan.2019 16:57
Një foto e rrallë e Ibrahim Rugovës

Një foto e rrallë e Ibrahim Rugovës

“Duke kërcyer vallen e Rugovës”. Kjo është diçitura e fotos ku ish presidenti i ndjerë i Kosovës shfaqet duke kërcyer, krah mikut të tij të letrave, Ramiz Kelmendi. Fotoja ësht&eum

13.Jan.2019 09:17