Luginë: Pranohet diploma e parë e Republikës së Kosovës (foto)
Lokale

Luginë: Pranohet diploma e parë e Republikës së Kosovës (foto)

12.Aug.2012 04:47
0
Marrëveshja e arritur mbi njohjen e përbashkët të diplomave të lëshuara në Kosovë dhe Serbi u zbatua për herë të parë në Luginë, pikërisht në Bujanoc, komunë kjo e banuar me shumicë shqiptare. Diplomat e Universitetit të Prishtinës të lëshuara pas shpalljes së pavarësisë së Kosovës e të certifikuara nga Shoqata e Universitetit Evropian është njohur për herë të parë nga Serbia, raporton Titulli. Enti për Punësim në Bujanoc ka bërë pranimin dhe regjistrimin e dy të diplomuarve nga kjo komunë në Universitetin e Prishtinës, duke bërë edhe pranimin e fakulteteve të përfunduara pranë këtij universiteti. Tani këta dy të rinj në librezat e tyre të punës kanë të pranuar edhe shkallën e fundit të shkollimit, e jo si dikur kur nuk njiheshin diplomat e këtij institucioni arsimor. “Jam shumë i gëzuar që më janë pranuar dy fakultetet e përfunduar në Universitetin e Prishtinës, ai i Juridikut dhe Shkencave Politike”, tha për Titullin F.R. i cili diplomat e Republikës së Kosovës i kishte certifikuar nga Shoqata e Universitetit Evropian. “Nuk kam besuar deri sa më është thënë se gjithçka është në rregull dhe se këto diploma tani njihen. Personeli në Entin për Punësim ka pranuar certifikatat e Shoqatës së Universitetit Evropian (EUA), tani jam në kërkim të punës”, tha F.R. Serbia deri para marrëveshjes ka njohur vetëm diplomat e Universitetit të Prishtinës të cilat ishin të lëshuara me vulën e UNMIK-ut, ndërsa pas shpalljes së pavarësisë, të rinjtë e Luginës hasën në problemin e mosnjohjes së diplomave për shkak të vulës së Republikës së Kosovës. Marrëveshja e arritur në korrik të 2011 në mes të qeverive të Kosovës dhe Serbisë si duket ka zgjidhur këtë problem të paraqitur nga politikanët e Luginës, ndërsa për mosnjohjen e diplomave të Universitetit të Prishtinës, shqiptarët e Luginës disa herë u ngritën në protesta./Titulli.com/

“Kryetari i Facebook-ut” nuk prononcohet për Titullin
Konçuli dhe Dobrosini pa rrymë, pengesë minat
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration