KBI në Bujanoc rreth masave të festës së ditës së Kurban Bajramit
Lokale

KBI në Bujanoc rreth masave të festës së ditës së Kurban Bajramit

30.Jul.2020 08:55
0

Këshilli i Bashkësisë Islame në Bujanoc njofton opinionin në komunën e Bujanocit për masat obligative që duhet zbatuar gjatë ditës së festës të Kurban Bajramit.

KBI ka paracaktuar këto masa: 

1. Namazi i sabahut falet në ora 04 : 30 minuta

2. Namazi i Kurban Bajramit falet në ora 06 : 03 minuta

3. Xhemati prezanton në xhami vetëm 10 minuta para namazit të Bajramit

4. Ligjërata e Bajramit, jo më e gjatë se 10 minuta

5.Në xhami namazi falet me distancën e paraparë deri më
tash ( 1 m. ),, maska obligative ,, sexhadja për secilin person.

6. Nuk ka përshëndetje me dorë,, as në xhami e as gjatë ditës së bajramit, përveç mes familjarëve.

7. Dezinfektuesi është patjetër në hyrje dhe dalje nga xhamia

8. Mos të ketë vizita nëpër shtëpi gjatë ditës së Bajramit, e as grupe më tepër se 5 veta

9. Gjatë varrimit ose të pameve, të respektohen rregullat e distancës, maskës dhe assesi përshëndetje me dorë

10. Personat me simptoma të sëmundjeve, si gripi, ftohje etj,, ata të moshuarit dhe fëmijët, të mos prezentojnë në xhami

11. Rregullat e njëjta vlejnë edhe për namazin e xhumasë në ditën e Kurban Bajramit.

KËSHILLI I BASHKËSISË ISLAME NË BUJANOC
29. 07. 2020

Komuna e Bujanocit thirrje qytetarëve: Mirëkuptim dhe rrespektoni masat
Udhëheqësit e Ballkanit Perëndimor pajtohen për lëvizje të lirë në rajon
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration