Kulturë

Njihuni me origjinën e “Lulet e Majit”

Njihuni me origjinën e “Lulet e Majit”

“Lulet e Majit” ishte një serenatë që muzikanti i talentuar Pjerin Ashiku, e kompozoi gjatë periudhes së komunizmit ndërsa punonte në torno dhe ia dedikoi një përsoni të rëndës

19.Jun.2019 09:58
Jeta e Lasgushit

Jeta e Lasgushit

Është e bija e Llazar Gushos (pseudonimi letrar Lasgush Poradeci), poetit të parë modern shqiptar, lirikut më të madh kombëtar të shek. XX, e siç thotë e bija “e personalitetit që që

07.Jun.2019 13:00
10 librat që duhet lexuar këtë qershor

10 librat që duhet lexuar këtë qershor

Qershori është muaji që organizohen disa aktivitete të librit në Prishtinë me qëllim sensibilizimin e leximit. Prandaj, një propozim i titujve të huaj vjen nga Jane Ciabattari i BBC-së, i cili pë

05.Jun.2019 16:22
60 thënie të bukura norvegjeze

60 thënie të bukura norvegjeze

Thëniet janë zbukurim i të folurit, por edhe kënaqësi për atë që i dëgjon/lexon. Për kënaqësinë e lexuesve , kemi sjellë 60 thëniet më të bukura norvegjeze: Gjumi

03.Jun.2019 18:17