Srankoviq: Ligji për Vetëqeverisjen Lokale e përcakton si shpallet “Qytetar nderi”, reagon për Bujanoc
Lokale

Srankoviq: Ligji për Vetëqeverisjen Lokale e përcakton si shpallet “Qytetar nderi”, reagon për Bujanoc

17.Nov.2020 07:37
0

Seanca e kuvendit komunale të Bujanocit, me propozimin që Gent Cakaj, Ministër në detyrë për Punët e Jashtme të Shqipërisë, të shpallet “Qytetar nderi” dhe largimi i dy drejtorëve të vetëm nga komuniteti serb në të njëjtën seancë është një porosi e ke e qeverisjes në këtë kohë, kështu ka thënë Zoran Stankoviq, transmeton Titulli.com.

Stankoviq, kryetar i Trupit Koordinues për komunat e Preshevë, Bujanoci dhe Medvegjë reagoi ndaj vendimeve nga seanca e kuvendit komunal të Bujanocit.

"Kur bëhet fjalë për vendimin për të shpallur Cakaj një qytetar nderi, ligji është i qartë. Gjithçka përcaktohet me Ligjin për Vetëqeverisjen Lokale. "Neni 93 i këtij ligji thotë se vetëqeverisja lokale mund të vendosë për dhënien e titullit" qytetar nderi "një personi puna dhe arritjet e të cilit janë të një rëndësie të veçantë për komunën, me pëlqimin paraprak të ministrisë përgjegjëse për vetëqeverisjen lokale," shpjegon Stankoviq.

Ai gjithashtu thekson se shkarkimi i vetëm dy drejtorëve nga komuniteti serb, në Qendrën Sportive dhe Bibliotekën, është një vendim që na kthen mbrapa.

"Një veprim i tillë mund të interpretohet si një provokim. Vendime të tilla nuk kontribuojnë në mirëqenien dhe unitetin e njerëzve në atë zonë. Siç e dimë të gjithë, Bujanoci është një mjedis multietnik. Unë besoj se serbët dhe shqiptarët mundë si më parë, të jetojnë së bashku dhe të zgjidhin problemet së bashku dhe shpresoj që në këtë rast të veçantë, arsyeja dhe respekti reciprok të mbizotërojnë brenda kornizës së vlerave të pranuara përgjithësisht në një mjedis shumëkombësh", tha Stankoviq.

Stankoviq theksoi se do të vazhdojë të punojë në sigurimin e kushteve të mira të jetesës dhe punës për të gjithë qytetarët që jetojnë në tre komuna, duke respektuar Kushtetutën dhe ligjet e Republikës së Serbisë./Titulli.com/

Policia lokale ka gjetur sasi armësh në Konçul të Bujanocit, vazhdojnë hetimet
Në Serbi gjenden mbetje mortore që dyshohet se janë të shqiptarëve të Kosovës.
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration