Shkollat shqipe në Luginë me mungesë të librave, KKSH vazhdon betejën?
Lokale

Shkollat shqipe në Luginë me mungesë të librave, KKSH vazhdon betejën?

02.Sep.2019 08:29
0

Çdo vit i ri shkollorë për nxënësit shqiptarë në Luginë të Preshevës fillon me problemin e mungesës së teksteve në gjuhën shqipe, zvogëlimin e numrit të nxënësve, shuarjen  e paraleleve,  tepricën teknologjike të personelit arsimorë dhe cilësin e dobët të mësidhënies.

Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Ragmi Mustafa është shprehur se sigurimi i teksteve është pjesë e betejës për arsim cilësor parën këtij institucioni, shkruan Titulli.com.

“Së shpejti, Këshilli Kombëtar Shqiptar do t’i sigurojë tekstet për shkollat fillore nga Republika e Shqipërisë, në bashkërendim me Ministritë e Arsimit të Shqipërisë dhe të Serbisë dhe me bashkëpunimin e bashkësisë ndërkombëtare. Kjo do të hapë edhe mundësinë për shkollat e mesme”, ka thënë Mustafa.

Deri më tani për nxënësit e shkollave fillore  janë siguruar 54 tekste në gjuhën shqipe ndërsa për mungojnë të gjitha tekstet në shkollat e mesme , përveç atyre të gjuhës serbe dhe gjuhëve të huaja.

Sipas statistikave komunale në komunën e Bujanociit funksionojnë 10 shkolla fillore të ndara në paralele edhe atë me mësim në gjuhën shqipe 5 shkolla, 4 me mësim në gjuhën serbe dhe shkolla "Desanka Maksiomoviq" në fshatin Bilaç me mësim të në gjuhën shqipe dhe atë serbe.

Në territorin e komunës së Preshevës funksionojnë 8 shkolla fillore të ndarë në 204 paralele të cilët shumica vijojnë mësimet në gjuhën shqipe dhe një pjesë e vogël e tyre në gjuhën serbe.

Pse marrëdhënia mes Londrës dhe Uashingtonit është kaq shumë speciale
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration