Rregullorja e re e Kuvendit Komunal në Bujanoc me këshillin për kodeks etik
Lokale

Rregullorja e re e Kuvendit Komunal në Bujanoc me këshillin për kodeks etik

28.Oct.2019 08:16
0

Me rregulloren e re të Kuvendit Komunal e cila është miratuar nga këshilltarët së shpejti do të formohet edhe Këshilli për përcjelljen e zbatimit të Kodeksit etik. Sipas informacioneve që kemi këshilli është duke u formuar dhe ka kohë për një periudhë tre mujore. 

Ndër punët e këshillit për kodeks etik është përcjellja e respektimit të Kodeksit etik nga ana e këshilltarëve, bënë grumbullimin e informacioneve që përkojnë me sjelljen e funksionarëve lidhur me kodeksin etik. 

Po ashtu ky këshill i përbërë jo nga këshilltarët e Kuvendit komunal të Bujanocit e përcjell dhe analizon ngjarjet dhe dukuritë ne rëndësi për zbatimin me sukses të kodeksit etik dhe promovon atë në komunë dhe më gjërë. Antarët e këshillit në fjalë propozojnë të pavarur dhe zbaton veprimet të cilat shpien në avancimin e aplikimit të kodeksit etik shkruhet në rregullore raporton Titulli.com 

Sipas rregullores këshilli për përcjelljen e zbatimin e etikës iu ofron funksionarëve, qytetarëve, medieve, organeve, organizatave këshilla dhe mendime lidhur me zbatimin e kodeksit etik. 

Vlen të theksohet se antarët e këshillit nuk mund të jenë këshilltarët e as persona të zgjedhur, emëruar dhe caktuar në Komunë. Po ashtu numri i antarëve, mënyra e punës dhe autorizimet e Këshillit rregullohen me aktin e Kuvendit komunal shkruhet në rregullore transmeton Titulli.com.     

Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration