“Regjionet evropiane-Vojvodina, Sanxhaku dhe Lugina e Preshevës”, grupi i ri parlamentar në parlamentin  e Serbisë
Lokale

“Regjionet evropiane-Vojvodina, Sanxhaku dhe Lugina e Preshevës”, grupi i ri parlamentar në parlamentin e Serbisë

02.Aug.2022 07:03
0

Sot në Serbi u u konsitua Kuvendi i ri i Serbisë, me ç’rast filloi afati kohor 90-ditor për formimin e Qeverisë.

Në zgjedhjet e fundit, u zgjodh si deputetë edhe Shaip Kamberi, nga lista "Koalicioni i shqiptarëve të Luginës" dhe ka fromuar geupin e ri parlamentar "Regjionet evropiane - Vojvodina, Sanxhaku dhe Lugina Preshevës".

"Grupi i ri parlamentar "Regjionet evropiane - Vojvodina, Sanxhaku dhe Lugina Preshevës" do të jetë grupi i vetëm parlamentar i përbërë nga pakicat nacionale. "Bashkë për Vojvodinën", "SDA Sanxhak" dhe "Koalicioni i shqiptarëve të Luginës" do të bashkëveprojnë në kuadër të një Grupi të vetëm parlamentar të pakicave në betejën për liri e barazi", ka shkruar Kamberi në Facebook.

Në mesin e listave që përfaqësojnë komunitetet jo-shumicë në legjislaturën e re do të jenë edhe: Lidhja e Hungarezëve të Vojvodinës (SVM) me pesë deputetë, Partia e Drejtësisë dhe Pajtimit me tre, dhe SDA Sanxhak dhe Së Bashku për Vojvodinën me nga dy deputetë ndërsa “Koalicioni i Shqiptarëve të Luginës” do të ketë një deputet.

Rama: Vuçiq të mos ushqejë me justifikim grupet në veri të Kosovës
Serbia konstituon Kuvendin e ri, afati 90 ditor për formimin e Qeverisë së re
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration