Presheva me “Javën e Buxhetit 2020-të” diskutim publik. Bujanoci akoma s’ ka data
Lugina

Presheva me “Javën e Buxhetit 2020-të” diskutim publik. Bujanoci akoma s’ ka data

08.Nov.2019 12:00
0

Komuna e Preshevës në një postim në faqen zyrtare ka shpallur datat në të cilën sipas përfaqësuesve institucional janë paraparë të bëhen përgatitjet për fillimin e diskutimeve publike për buxhetin e vitit 2020-të. Në Bujanoc kjo gjë akoma nuk ka ndodhë deri tani, ajo që është parë në publikime është se janë duke e përgatitur buxhetin për arsimin gjë që është publikuar edhe në faqen zyrtare të komunës së Bujanocit. 

Se a do të shpallet një diskutim i gjërë publik për buxhetin e 2020-së në komunën e Bujanocit deri më tani nuk kemi një paralajmërim të tillë të publikuar.  

 Në publikimin në faqen zyrtare nëpërmes një gafikës ku pasqyrohen edhe takimet e ndryshme me qëllim të transparencës së komunës së Preshevës thuhet se do të shpallet edhe java e buxhetit nga 11 deri më 17 nëntor.

 “Pasi jemi në prag të përfundimit të Buxhetit të vitit 2019, Komuna e Preshevës ka filluar përgatitjet për planifikimin e Buxhetit për vitin 2020, andaj Java e Buxhetit do të filloj më datë 11 Nëntor dhe do të përfundoj më datë 17 Nëntor 2019. Java e Buxhetit quhet BUXHETI YT, ftojmë të gjithë Qytetarët, Drejtorët e Institucioneve, Partitë Politike, Kryetarët e Bashkësive Lokale, Përfaqësuesit e Shoqatave të Diasporës dhe Bizneset Private të bëhen pjesë e përpilimit të Buxhetit për vitin 2020 duke kontribuar me idetë dhe propozimet e tyre” – shkruhet në faqen në facebook të komunës së Preshevës.

 Kurse në faqen zyrtare të komunës së Bujanocit në konsultime për buxhetin në arsim për 2020-në ndër të tjera shkruhet se buxheti do të dyfishohet, por në arsim ndërsa për diskutimet publike për buxhetin e përgjithshëm të 2020-së akoma nuk kemi paralajmërime.

 “Vitin e ardhshëm dyfishohet numri i mësuesve ndihmës (asistentave personal) në sistemin arsimor për fëmijët me nevoja të veçanta. Projekt-buxheti i ri synon të rritë cilësinë e arsimimit në sistemin shkollor në Komunën e Bujanocit të të gjitha moshave. Pajisja e kabineteve, E-ditari, Abetarja digjitale janë vetëm pikënisje në drejtim të digjitalizimit të mësimdhënies. Komuna vazhdimisht investon në pajisje dhe trajnime për mësimdhënësit, ashtu që dituritë e fituata atje, t'i aplikojnë në orët e mësimit. Mbi 15 për qind e totalit buxhetor, destinohet për nevojat e arsimit parashkollor, fillor dhe të mesëm, që është ndër në të lartat në Rrethin e Pçinjës” – shkruhet ndër të tjera në faqen e komunës së Bujanocit.

 

 

 

 

 

 

KKSH: Tani me strategji përballë institucioneve
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration