Përfaqësues të OSBE-së takime në Bujanoc edhe për arsimin shqip
Lokale

Përfaqësues të OSBE-së takime në Bujanoc edhe për arsimin shqip

03.Apr.2019 19:40
0

Ambasdori i OSBE-së në Serbi Andrea Orizio së bashku me komesarin e lartë për pakica kombëtare në OSBE, Lamberto Zanier gjatë vizitës që bëri në komunën e Bujanocit, takuan edhe studentët e fakultetit ekonomik të Suboticës dega në Bujanoc.

Gjatë diskutimeve me studentët ata folën për shumëgjuhësinë dhe cilësinë e edukimit si mjet për avancim personal dhe professional, shkruan Titulli.com.

“Kemi folur me përfaqësuesit e studentëve dhe nga ata kam dëgjuar inciativa shumë të mira”, tha Lamberto Zanier.

Ata u shprehën se OSBE ka investuar në mësimin e gjuhës serbe për studentët shqiptar dhe mësimin e gjuhës shqipe për studentët serb me qëllim që të ndërtojnë të ardhme të përbashkët në territorin e komunës së Bujanocit dhe përreth.

Duke folur për rëndësinë e edukimit Andrea Orizio tha se akademia ka luajtur një rol të rëndësishëm në zhvillimin e shoqërive evropiane, raporton Titulli.com.

“Toleranca dhe sundimi i ligjit janë ndoshta ndër më të rëndësishmet për të ardhmen e Serbisë dhe rajonit”, tha mes tjerash Orizio.

Përfaqësues të OSBE-së dhe shefi i delegacionit të BE-së në Serbi, Sem Fabrizio morën pjesë edhe në takim me palët e interesuara për funksionimin e fakultetit ekonomik në Bujanoc si dhe  zhvilluan biseda për tekstet për shkollat shqipe me ministrinë e arsimit, shkencës dhe zhvillimit të teknologjisë së Serbisë, Mladen Sharceviq./Titulli.com/

Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration