PDSH: Presheva në momentum historik, të mos lejohet organi i përkohshëm nga Beogradi?
Lokale

PDSH: Presheva në momentum historik, të mos lejohet organi i përkohshëm nga Beogradi?

21.Jan.2019 12:53
0

Partia Demokratike Shqiptare në Preshevë përmes një deklarate për media ka njoftuar për situatën e krijuar në kuvendin komunal të Preshevës duke vlerësuar se nuk duhet lejuar që Qeveria e Republikës së Serbisë të instalojë organ të përkohshëm.

Deklaratë e Partisë Demokratike Shqiptare:

Situata e krijuar politike dhe institucionale në pushtetin lokal të Komunës së Preshevës, për Partinë Demokratike Shqiptare ka qenë e pritshme, ku tashmë një kohë të gjatë institucionet e dalura nga ky pushtet lokal janë venitur, madje disa edhe mbyllur tërësisht, si rezultat i politikave dështuese të qeverisjes aktuale. Institucione që nuk u dhanë raporte e llogaridhënie qytetarëve për dy vite me radhë.

Gjatë javës që lam pas, qeverisja e këtij pushteti lokal mbeti pa shumicë në Kuvendin Komunal, ku e zhgënjyer nga kjo politikë degraduese u distancua këshilltarja e Kuvendit znj. Fetanete Mehmeti, e cila tashmë është radhitur si këshilltare e pavarur e këtij Kuvendi, duke e ndërprerë bashkpunimin dhe bashkërendimin politik me Alternativën për Ndyshim ku edhe ishte deri më tani.

Partia Demokratike Shqiptare e çmon lartë guximin e treguar të këshilltarës së Kuvendit Komunal znj. Fetanete Mehmeti dhe në të njejtën kohë i bën thirrje dhe i inkurajon edhe këshilltarët tjerë nga radha e Alternativës që të distancohen nga politika degraduese, jollogaridhënëse, konfliktuoze dhe e rrënimit të sistemit të vlerave demokratike, të cilat po i aplikon kryetari i saj enigmatik.

Duke pasur parasysh se Komuna e Preshevës për dy vite e gjysëm me këtë keqqeverisje, ka stagnuar në të gjitha zhvillimet e jetës shoqërore dhe politike, është e domosdoshme që të krijohet shumicë e re qeverisëse në mënyrë që të rikthehet fillimisht demokracia në institucionin e Kuvendit Komunal , nga ku do të dalin institucionet e reja që i pret dinamikë e madhe e punëve e që do të jenē jo vetëm llogaridhënëse, por edhe në shërbim të plotë ndaj qytetarëve.

Partia Demokratike Shqiptare vlerëson se Lugina e Preshevës gjendet në momentumin e saj historik të bashkimit me Republikën e Kosovës , prandaj me humbjen e kësaj shumice qeverisëse Komunës së Preshevës i nevojitet shumicë e re që edhe përmes institucionit të Komunës të mbrohet fuqishëm e drejta për bashkim.
Kështu duke hequr dorë nga interesat e ngushta partiake e kapriciet e grupeve politike nuk duhet lejuar që Qeveria e Republikës së Serbisë të instalojë organ të përkohshëm, të shpërbëjë Kuvendin Komunal të Komunës së Preshevës e që rrjedhimisht do të ishte një goditje e fuqishme dhe pafundësisht e tmerrshme për shqiptarët në saje të vendim-marrjes në Kuvendin e Këshilltarëve Shqiptar të Luginës së Preshevës në këtë fazë historike dhe udhëkryqin më kompleks e me shumë të panjohura.

Prandaj, PDSH fton të gjithë këshilltarët guximtarë, grupimet politike shqiptare atdhedashëse, pjesëmarrse në Kuvendin Komunal që të rreshtohen si gardian të vërtetë në mbrojtjen e Kuvendit Komunal Preshevë me çka do të mbrohet demokracia, Kuvendi i Këshilltarëve Shqiptar të Luginës së Preshevës, i cili muajve në vazhdim do të ketë rolin historik për shqiptarët në Luginë të Preshevës.

Ejani, të gjithë bashkë të rindërtojmë Institucionet në nivel Lokal, duke kultivuar demokraci, guxim e dije në interes të votuesve shqiptarë në këto hapsira të katandisura nga represionet e vazhdueshme serbe dhe vazalëve të saj për sa e sa kohë pa ndalur!

Partia Demokratike Shqiptare
Preshevë, 21 Janar 2018

Salihu: Kemi afat edhe 2 muaj për mbajtjen e kuvendit në Preshevë
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration