Numri i lindjeve shënon rënie për 2.8 për qind në Serbi
Lokale

Numri i lindjeve shënon rënie për 2.8 për qind në Serbi

27.Jan.2021 07:44
0

Enti republikan për statistikë i Serbisë njoftoi se në vitin 2020 në këtë vend numri i foshnjave të lindura arriti në 61.693 që është për 1.791 persona, gjegjësisht 2.8 për qind më pak se në vitin 2019, kur numri i lindjeve ishte 63.484.

Në janar, qershor dhe shtator të vitit 2020 kanë lindur më shumë fëmijë sesa në muajt e njëjtë të vitit 2019 ndërsa në të gjithë muajt tjerë u regjistrua numër më i vogël i foshnjave të lindura, transmeton Titulli.com.

Numri i të vdekurve në Serbi në vitin 2020 arriti në 114.954 që është për 13.991, gjegjësisht 13.9 për qind më shumë se në vitin 2019, kur numri i të vdekurve ishte 100.963.

Si të burgosur: Punëtorët kinezë në Serbi ankohen për shfrytëzim (video)
Pandemia në Kosovë: Provokimi i Serbisë për vaksinat
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration