Në Këshillin komunal refuzohen ankesat e dy ndërmarrjeve për subvencione
Lokale

Në Këshillin komunal refuzohen ankesat e dy ndërmarrjeve për subvencione

03.Dec.2019 08:24
0

Dje në seancën e 24-të të Këshillit komunal ndër të tjera u diskutuan edhe ankesat për sa i përket ndarjes së mjeteve stimuluese për zhvillimin e ndërmarrësisë lokale në komunën e Bujanocit për vitin 2019, shkruan Titulli.com.

 Ishin pika e 9 dhe 10. Ankesa që ishin drejtuar komunës për ndarjen e mjeteve stimuluese për zhvillimin e ndërmarrësisë lokale si agjensionit për shërbime kontabiliteti “Sladja” nga Bujanoci dhe puntorisë së pavarur “Dani”, por anëtarët e këshillit komunal nuk aprovuan ankesat duke thënë se ndërmarrjet nuk kanë arritur kushtet që kanë qenë prej 55 pikëve.

 Rahim Salihu, antarë nga komisioni për ndarjen e mjeteve stimuluese për zhvillimin e ndërmarrësisë lokale tha se për shkak se kompanitë në fjalë nuk kanë marrë pikët e nevojshme nuk mund të marrin subvencione, raporton Titulli.com.

 “Duhet të kemi parasysh faktin që vendimin të cilin e ka sjell komisioni për ndarjen e mjeteve stimuluese për zhvillimin e ndërmarrësisë në komunën e Bujanocit është në përputhshmëri me mjetet e parapara për subvencionimin e ndërmarrësisë. Në bazë të mjeteve dhe projekt dokumentacionin e arritur janë financuar 99 ndërmarrje, respektivisht të subvencionohen ndërmarrjet të cilat kanë arritur të keni deri në 55 pikë. Dy ndërmarrjet të cilat janë ankuar edhe pse i kanë plotësuar të gjitha kushtet formale nga kriteriumet e parapara janë vlerësuar, agjensioni për shërbime kontabiliteti “Sladja”me 53 pikë ndërsa “Dani” me 50 pikë. Atëherë në mungesë të mjeteve i propozojë Këshillit Komunal që të dy ankesat mos të aprovohen”, tha Salihu.

 Një gjë e tillë ka ndodhur edhe më pas ku këshilltarët komunal kanë hedhur poshtë ankesat apo e thënë ndryshe dy kompanitë nuk do të mund të subvencionohen nga komuna e Bujanocit./Titulli.com/

Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration