Mbretëria e Norvegjisë 167 mijë euro investime për ujë të pishëm në Preshevë
Lokale

Mbretëria e Norvegjisë 167 mijë euro investime për ujë të pishëm në Preshevë

03.Dec.2019 11:03
0

Rikonstruimi i stacionit të pompimit, Zhunicë në Preshevë, është financuar nga Mbretëria e Norvegjisë me 167 mijë euro përmes projektit “Norvegjia për ju – Serbi”, do të kontribuojë në furnizim më të qëndrueshëm me ujë për 13 mijë përdorues në këtë komunë.

Nga pesë puse aktive në burimin e Zhunicës, uji pompohet në një rezervuar klori për trajtim dhe më pas shpërndahet në sistemin e furnizimit me ujë nga një stacion pompimi. Aktualisht stacioni i pompimit është i vjetruar dhe jofunksional, ndërsa dy pompat ekzistuese kanë kapacitet të ulët pa rregullim automatik. Puna në kuadër të projektit “Norvegji për Ju – Serbia” përfshin heqjen e pompave të vjetra, prokurimin dhe instalimin e tre pompave centrifugale me një fazë të vetme, si dhe instalimin e kabineteve të reja shpërndarëse me pajisje të shoqëruara.

 “Ky projekt është shumë i rëndësishëm për komunën e Preshevës sepse kontribuon në një furnizim më të qëndrueshëm me ujë për qytetarët e saj, si dhe për qendrën e emigrantëve. Vlera e këtyre punimeve është 160 mijë euro, ndërsa 7 mijë euro të tjera janë ndarë për mbikëqyrje teknike. Kjo ndërhyrje duhet të përfundojë në fillim të marsit 2020”, thotë menaxheri i projektit “Norvegjia për ju – Serbi”, Radule Ristovic. Rindërtimi i stacionit të pompimit do të jetë një parakusht teknik për fazën e dytë të projektit, i cili përfshin ndërtimin e një tubacioni “përforcues” nga stacioni i pompimit “Zhunicë” në rezervuarin “Burimet e varfra”.

 Projekti “Norvegjia për ju – Serbi” synon të kontribuojë në një zhvillim të ekuilibruar socio-ekonomik në Serbi duke rritur mundësitë e punësimit, veçanërisht për grupet e cenueshme dhe të margjinalizuar, duke mbështetur kohezionin social, përmirësimin e infrastrukturës lokale dhe krijimin e një kornize të sigurisë e informacionit të qeverisjes në Serbi. Projekti është financuar nga Mbretëria e Norvegjisë me 6.18 milion € dhe aktivitetet në terren po kryhen nga Zyra e Kombeve të Bashkuara për Shërbimet e Projektit (UNOPS).

Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration