Mbahet tryezë: Liria fetare avancohet dialogu mungon
Lugina

Mbahet tryezë: Liria fetare avancohet dialogu mungon

09.Aug.2019 17:32
0

Këshilli për të Drejtat e Njeriut ka mbajtur të enjten në zyrat e OSBE-së në Bujanoc tryezën me titull “Liria e shprehjes sё religjonit, si pjesё e tё drejtave elementare tё pёrfshira nё Planin Aksional pёr realizimin e Kapitullit 23 - Marrëveshja për bashkimin e Serbisë në BE”.

Në këtë tryezë, pjesëmarrës ishin drejtues të Këshillt Kombëtar Shqiptar, përfaqësues të organizatave fetare, organizatave joqeveritare, studentë dhe tjerë pjesëmarrës.

Panelistët Nexhmedin Ademi e Goran Arsiq dhe pjesëmarrësit u pajtuan se ka përparim në lirinë e shprehjes të besimit fetar dhe ngecje në dialogun ndërfetar.

Si rekomandim kryesor i tryezës ishte nevoja e përmirësimit dhe e plotësimit të kuadrit ligjor, që do të mundësonin më shumë barazi sistemore e institucionale midis bashkësive të ndryshme fetare.

Tryeza është mbështetur nga Ambasada e Gjermanisë në Beograd, në kuadër të projektit: “Monitorimi dhe promovimi i të drejtave të pakicës shqiptare në Luginë të Preshevës”./Titulli.com.

KKSH: Ministri Ruzhiq sulmon për të dytën herë institucionet shqiptare
Hoxhaj: Kosova duhet të insistojë në shumë për të drejtat e shqiptarëve në Luginën e Preshevës
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration