titulli.com
Lokale

Humbin sende me vlerë në RTB, përfshirë edhe automobili !

26.Jul.2012 17:41
0
Gjatë regjistrimit të inventarit në objektin e Radio Televizionit Bujanoci janë vërejtur mungesa të mëdha në inventarë, teknikë e deri te mungesa e një automjeti. Gjatë mbledhjes së tretë me radhë të Këshillit Drejtues të Ndërmarrjes Publike Radio Televizioni Bujanoci, që u mbajt të mërkurën, komisioni pesë anëtarësh për regjistrimin e mjeteve të inventarit dhe aparaturës së kësaj ndërmarrje evidentoi mungesën e kompjuterave, llaptopave, plazma TV, kamera, transmetues, kabllo mbi 400 metra në vlerë rreth 4.000 euro dhe shumë artikuj tjerë të aparaturës. Sipas këshillit drejtues të RTB-së, më karakteristike ishte mungesa e një veture e tipit Llada karavan e cila më herët ishte pronë e kësaj ndërmarrje. Në këtë mbledhje u shqyrtua edhe raporti i shërbimit të kontabilitetit dhe shërbimit të marketingut. “U kuptua se borxhet momentale të RTB-së ishin 6.764.350.00 dinar, pastaj kishte tejkalim të buxhetit të paraparë për këtë vit, rreth 30 %,  keq orientim të mjeteve të parapara dhe të dedikuara rreth 90 %, harxhime të reprezentacionit për ushqim një vlerë marramendëse  pa mbulesë ligjore”, thuhet mëtej në njoftimin e këshillit drejtues të këtij medium publik. Shërbimi i Marketingut ka raportuar se nuk posedon dokumentacion, evidenca dhe hyrje financiare në arkë edhe pse viteve të fundit kishte kryer shërbime të marketingut për shumë persona juridik dhe fizik. Shërbimi i furnizimit ka raportuar për furnizimin e aparaturës me shprehi të fryrjes së vlerave financiare reale. “Po ashtu si karakteristike ishte furnizimi i konfeksionit dhe gardërobës për persona fizik, kryesisht për femra nga furnitori i njohur, kurse me fatura hyrëse fiktive u arsyetua dhe u kalkulua diçka tjetër”, njofton ky këshillë. Paralelisht janë duke punuar dhe kontrolluar këtë ndërmarrje shërbimi i inspektoratit për delikte të kriminalitetit ekonomik, revizori për mjete buxhetore si dhe inspektori i punës. “Si i dyshuar kryesor për keqpërdorim dhe dëmtim të pronës shoqërore në procesuim nga organet kompetente të hetuesisë në fazën fillestare gjendet S.H. ish drejtor i N.P.Radio Televizioni i Bujanocit si dhe ndihmës në kryerjen dhe përfshirjen e veprës penale keqpërdorim dhe dëmtim të pronës shoqërore janë: R.M.S.-arkatare,  S.I.-menaxher i marketingut, Z.R.-ish-kryeredaktor përgjegjës dhe N.M.- referent financiar- punëtor i kontabilitetit”, thuhet mes tjerash në këtë njoftim të këshillit drejtues të RTB-së të nënshkruar nga kryetari Nexhat Behluli. Ky organ njofton se për këtë rast dhe eventualisht ngritjes së aktpadisë, opinioni do të jetë me kohë dhe saktë i informuar./Titulli.com/
Reagim: Seanca spekulative
"At Home", shtëpi apo kafiq?
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration