Hakovan bujanovački portal Tituli
Srpski

Hakovan bujanovački portal Tituli

20.Jul.2015 10:20
0
Zaposlenima u Tituliju pretio direktor Doma kulture Arsim Aslani, o čemu su pre obaranja sajta objavili tekst.

Informativni portal Titulli"‹.com iz Bujanovca hakovan je juče posle podne i od tada je čitaocima nedostupan kompletan sadržaj sajta.

Direktor Titulija Skender Saćipi navodi da sumnja da sa hakovanjem ima veze Arsim Aslani, direktor bujanovačkog Doma kulture „Vuk Karađić“. On je, tvrdi Saćipi, prethodnih dana pretio zaposlenima u Tituliju, o čemu su juče pre hakovanja objavili tekst.

Aslani je pretio Tituliju zbog posta na Fejsbuk stranici portala, objavljenog 12. jula, ističe Saćipi.

U postu piše:

U opštini Bujanovac upotreba albanskog jezika se, kako izgleda, ‘ignoriše’ od samih Albanaca… Na otvorenoj sceni ispred Doma kulture u Bujanovcu nastupilo je nekoliko kulturno-umetničkih društava u okviru Međunarodnog festivala folklora. Možda se direktor Doma kulture u Bujanovcu ili neko iz opštinske administracije nije setio da u Bujanovcu živi većina Albanaca!? Äitaoci možda to mogu  sami da procene na fotografiji…“

Tituli je u juče objavljenom tekstu „Arsim Aslani, direktor Doma kulture u Bujanovcu, pretio portalu Tituli“ istakao da je Aslani od zaposlenih na portalu tražio da ovaj post uklone i povišenom tonom rekao:

Ja znam sa vama i drugačije da se sporazumem. Nemojte se baviti dnevnom politikom.“

U pomenutom tekstu portal je podsetio Aslanija da je njegovo ponašanje uvredljivo i da prestavlja mešanje u nezavisnu uređivačku politiku medija. Najavljeno je i da će o svemu obavestiti policiju i organizacije koje se bave zaštitom novinara.

UPOZORENJE

Skender Saćipi navodi da ih je juče u 15.46, tridesetak minuta pre nego što je sajt hakovan, na Fejsbuk stranici portala osoba koja se na toj društvenoj mreži predstavlja kao Eri Ndii upozorila šta će se dogoditi. U Tituliju sumnjaju da je reč o mladiću iz sela Lučane kod Bujanovca, koji radi u firmi „Euro Computers“, sa kojom je povezan Arsim Aslani.

Kako je Tituli naknadno saopštio, hakovanjem je izbrisana kompletna baza podataka i protiv NN lica je podneta krivična prijava.

Cenzolovka.rs

Bez investicija se ne razvija ekonomija (Video)
Mala i srednja preduzeća, dobra šansa za ekonomski oporavak
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration