titulli.com
Lokale

Firmoset marrëveshja për qeverisje lokale në Preshevë

28.May.2012 23:52
0
Pushtetin lokal në komunën e Preshevës gjatë katër viteve të ardhshme do ta udhëheqin Partia Demokratike Shqiptare, Rilindja Demokratike dhe Bashkimi Demokratik i Luginës. Këtë e kanë konfirmuar lideri i PDSH-së Ragmi Mustafa dhe i BDL-së Skender Destani të cilët kanë firmosur edhe zyrtarisht marrëveshjen për qeverisjen vendore, njofton TV “Presheva”. Për Skender Destanin marrëveshja parasheh bashkëpunimin 4 vjeçar dhe ndarjen e funksioneve në bazë të 840 votave të BDL-së, kurse për PDSH-në me 22 këshilltarët do të ketë stabilitet shumë të fuqishëm të pushtetit lokal.  Me këtë marrëveshje rregullohen raportet e bashkëpunimit për funksionimin e pushtetit lokal në Komunën e Preshevës si dhe ndarjen e funksioneve dhe përgjegjësive në mes të PDSH-së dhe BDL-së deri në fund të mandatit 4 vjeçar. Sipas marrëveshjes mes këtyre subjekteve politike, bashkëpunimi dhe ndarja e funksioneve është i bazuar në rezultatet e zgjedhjeve të 6 majit. Funksionet që udhëheqë Bashkimi Demokratik i Luginës në pushtetin lokal janë Zv/kryetar i Komunës, zv/kryetar i Kuvendit Komunal, 1 anëtarë në Këshillin Komunal, 1 ndihmës kryetar, dhe zv/kryeshefin e administratës komunale. Sipas këtyre funksioneve kryetari i PDSH-së thotë se partneri i koalicionit do të ketë qasje në të gjitha institucionet e pushtetit lokal, kurse BDL sipas Destanit do të mbrojë votat që i ka besuar elektorati. Skender Destani thotë se është nënshkruar marrëveshja me PDSH-në pasi beson se pushteti do të jetë mjaftë funksional, kjo pasi që edhe në nenin 5 thuhet se të gjitha çështjet që nuk janë përfshi në këtë marrëveshje do të zgjidhen me mirëkuptim në momentin e paraqitjes së tyre në interes të funksionimit të pushtetit lokal dhe me iniciativë të cilësdo palë nënshkruese të kësaj marrëveshje. Në marrëveshjen thuhet se të gjitha vendimet nën kompetencën e pushtetit lokal do të merren me konsensus, në bashkëpunim dhe koordinim në mes dy, eventualisht tre palëve si partnere të koalicionit./Titulli.com/  
Lirohen pesë shqiptarët e komunës së Bujanocit (video)
Në Preshevë, QSA ndërton shtëpi për bamirësi (foto)
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration