50 thënie mbi fuqinë e ideve!
Atraktive

50 thënie mbi fuqinë e ideve!

14.Apr.2020 12:35
0
 1. “Nëse në fillim, ideja nuk është absurde, atëherë nuk asnjë ka shpresë për të.” – Albert Einstein 
 1. “Nëse nuk shprehni idetë tuaja origjinale, nëse nuk dëgjoni qenien tuaj, do ta keni tradhtuar veten tuaj.” – Rollo May 
 1. “Një ide që nuk është e rrezikshme është e padenjë të quhet madje ide.” – Oscar Wilde 
 1. “Idetë janë si lepujt. Ju merrni një çift dhe mësoni se si të merreni me ato, dhe shumë shpejt ju keni një duzinë”. – John Steinbeck 
 1. “Mënyra më e mirë për të marrë ide të mira është të merrni shumë ide dhe pastaj t’i hedhni të këqijat”. – Linus Pauling 
 1. “Ekziston një gjë më e fortë se të gjitha ushtritë në botë, dhe kjo është një ide, koha e së cilës ka ardhur.” – Victor Hugo 
 1. “Idetë nuk do të mbajnë. Diçka duhet të bëhet për to”. – Alfred North Whitehead 
 1. “Një ide e re është shumë delikate. Mund të vritet nga një tallje ose një mërzitje; ajo mund të goditet për vdekje nga fjalët tallëse dhe të shqetësohet për vdekje nga një vetullat e ngrysura kur ato janë në ballin e njeriut të duhur.” – Ovid 
 1. “Të gjitha arritjet, të gjitha pasuritë e fituara, e kanë fillimin e tyre në një ide.” – Hill Napoleon 
 1. “Mund të keni ide të shkëlqyera, por nëse kaloni dot përmes tyre, idetë tuaja nuk do t’ju dërgojnë askund”. – Lee Iacocca 
 1. “Asnjë ide madhështore nuk ka lindur kurrë në një konferencë, mirëpo shumë ide marrëzie kanë vdekur atje”. – F. Scott Fitzgerald 
 1. “Pothuajse çdo njeri që zhvillon një ide, e zhvillon atë deri në atë pikë sa duket e pamundur, dhe më pas ai dekurajohet. Ky nuk është vendi për tu dekurajuar”. – Thomas Edison 
 1. “Thelbi i gjenialitetit është përdorimi i ideve më të thjeshta.” – Charles Peguy 
 1. “Asgjë nuk është më e rrezikshme se një ide, kurajo është e vetmja që e keni.” – Emile Chartier 
 1. “Unë kisha një ide monumentale këtë mëngjes, por nuk më pëlqeu.” – Samuel Goldwyn 
 1. “Një ide, ashtu si një fantazmë, duhet të flitet pak për të, para se ajo të shpjegojë veten.” – Charles Dickens 
 1. “Të gjithë janë të dashuruar me idetë e tyre”. – Carl Jung 
 1. “Pse gjithmonë idetë më të mira më vijn përgjatë rruajtjes?” – Albert Einstein 
 1. “Mendja e dikujt, kur njëherë tendoset nga një ide e re, nuk i rimerr kurrë më dimensionet e saj origjinale.” – Oliver Wendell Holmes 
 1. “Ajri është plot me ide. Ato po ju trokasin në kokë përgjatë gjithë kohës. Duhet vetëm duhet ta dini atë që e dëshironi. Pastaj ta harroni atë dhe të vazhdoni me punët tuaja. Papritmas, ideja do të shfaqet prap, sepse aty ka qenë përgjatë gjithë kohës.” – Henry Ford 
 1. “Gjithçka fillon me një ide.” – Earl Nightengale 
 1. “Kapitali nuk është aq i rëndësishëm në biznes. As përvoja nuk është aq e rëndësishme. Ju mund t’i keni të dyja këto gjëra. Ajo që është e rëndësishme është ideja.” – Harvey Firestone 
 1. “Një ide mediokre që gjeneron entuziazëm do të shkojë më larg se një ide e shkëlqyer që nuk e frymëzon askënd.” – Mary Kay Ash 
 1. “Ne shpesh refuzojmë të pranojmë një ide thjesht sepse toni i zërit me të cilin është shprehur ajo, është jo simpatik për ne.” – Friedrich Nietzche 
 1. “Unë e di me siguri se unë vetë nuk kam ndonjë talent të veçantë. Kurioziteti, obsesioni dhe durimi i guximshëm, i kombinuar me vetë-kritikë, më kanë sjellë idetë e mia.” – Albert Einstein 
 1. “Një grumbull gurësh pushon së qeni shkëmb kur dikush e sodit në mendje atë me idenë e një katedrale.” – Antoine St. Exupery 
 1. “Nëse doni të vrisni ndonjë ide në botë, krijojeni një komision që punon mbi të.” – Charles Kettering 
 1. “Tani për tani është vetëm një nocion, por unë mendoj se mund ti shndërroj paratë në një koncept, dhe më vonë ti kthej në një ide.” – Woody Allen 
 1. “Vetëm se je muzikant nuk do të thotë se të gjitha idetë e tua kanë të bëjnë me muzikën. Kështu, kohë pas kohe mua më vjen një ide mbi hidraulikun, më vjen një ide për qeverinë e qytetit dhe të tjerat pastaj vijnë ashtu siç vijnë. ” – Jerry Garcia 
 1. “Unë e filloj me një ide dhe pastaj ajo bëhet diçka tjetër.” – Pablo Picasso 
 1. “Idetë e reja kalojnë në tre periudha: 1) Nuk mund të bëhet; 2) Ndoshta mund të bëhet, por nuk ia vlen të bëhet; 3) E dija që ishte një ide e mirë gjatë gjithë kohës!” – Arthur C. Clarke 
 1. “Pothuajse të gjitha idetë me të vërtetë të reja kanë një aspekt të marrëzisë, në momentin që sapo prodhohen.” – Alfred North Whitehead 
 1. “Të rriturit gjithmonë i pyesin fëmijët e vegjël se çfarë duan të bëhen kur të rriten sepse ata kërkojnë ide prej tyre.” – Paula Poundstone 
 1. “Ju i bëni gjërat kur t’i keni mundësitë. Ka pasur periudha përgjatë jetës sime, kur idetë më kanë në mënyrë serike përgjatë kohës, dhe kam pasur formula magjike të gjata dhe të zbrazëta. Nëse do të më vije një ide javën tjetër, unë do të bëj diçka. Nëse jo, nuk do të bëj asgjë të mallkuar.” – Warren Buffet 
 1. “Nëse i kam njëmijë ide dhe vetëm një rezulton e mirë, unë jam i kënaqur”. – Alfred Noble 
 1. “Niseni me një ide. Bëni që ajo ide të bëhetë jeta juaj. Mendoni për të, ëndërroni për të, jetoni në atë ide. Lërini trurin, muskujt, nervat, çdo pjesë të trupit tuaj, të jenë përplot me atë ide, dhe çdo ide tjetër lëreni vetëm. Kjo është mënyra për të arritur sukses. Në këtë mënyrë krijohen gjigantët të mëdhenjtë shpirtërorë “. – Swami Vivekananda 
 1. “Paraja kurrë nuk e nis një ide; është ideja ajo që i nis paratë.” – William J. Cameron 
 1. “Asnjë ide nuk është aq e çuditshme sa që të mos konsiderohet fare.”– Winston Churchill 
 1. “Nëse jeni të zotëruar nga një ide, ju e shihni atë të shprehur kudo, madje edhe e nuhatni atë.” – Thomas Mann 
 1. “Aftësia për të shprehur një ide është po aq e rëndësishme sa vetë ideja.” – Bernard Baruch 
 1. “Mund të vrasësh një njeri, por nuk mund të vrasësh një ide.” – Medgar Evers 
 1. “Pas shumë vitesh duke u thënë qytetarëve të korporatave të ‘besojnë sistemin”, shumë kompani duhet të rimosojnë, në vend se tu besojnë njerëzve të tyre dhe t’i inkurajojnë ata të përdorin kapacitete krijuese të lënë pas dore, në mënyrë që ta prekin stimulimin më të fuqishëm ekonomik nga të gjithë: fuqinë e ideve. ” – Rosabeth Moss Kanter 
 1. “Njeriu me një ide të re është një maniak – derisa ajo ide të ketë sukses”. – Mark Twain 
 1. “Nevojitet shumë diciplinë për ta shndërruar një ide vërtetë interesante dhe një teknologji te re në një kompani e cila pastaj mund të zbulojë vazhdimisht.” – Steve Jobs 
 1. “Një ide është shpëtimi nga imagjinata.” – Frank Lloyd Wright 
 1. ”Unë nuk mund ta kuptoj pse njerëzit janë të frikësuar nga idetë e reja. Unë jam i frikësuar nga ato të vjetrat.” – John Cage 
 1. “Arritjet e mëdha të njeriut kanë rezultuar nga transmetimi i ideve entuziasmuese. “- Thomas Watson 
 1. “Ideja e re ose gjen një kampion ose vdes. Asnjë përfshirje e zakonshme me një ide të re nuk jep energjinë e kërkuar për të përballuar indiferencën dhe rezistencën që ndryshimi provokon.” – Tom Peters 
 1. “Idetë tona më të mira vijnë nga nëpunësit dhe aksionarët.” – Sam Walton 
 1. “Idetë e guximshme janë si ato figurat e shahut që lëvizin para: ata ndoshta mund të mposhte, por e fillojnë një lojë fituese.” – Goethe                   Marrë nga filozofiaal
Si të silleni gjatë pandemisë, COVID-19, përditësimet e fundit nga CDC (video)
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration