30 thënie filozofike nga disa prej mendjeve më të ndritura!
Atraktive

30 thënie filozofike nga disa prej mendjeve më të ndritura!

12.Apr.2020 21:32
0

“Mos qaj që mbaroi, por qesh sepse ndodhi.”
– Dr. Seuss

“Unë u flas të gjithëve në mënyrën e njejtë, pavarësisht nëse është pastrues rrugësh ose president universiteti.”
– Albert Einstein

“Miq të mirë, libra të mirë dhe ndërgjegje të qetë: kjo është jeta ideale.”
– Mark Twain

“E vetmja mënyrë për të dalur nga labirinti i vuajtjes është të falësh.”
– John Green

“Dhuna është streha e fundit e njeriut të lig.”
– Isaac Asimov

“Aty ku është dashuria aty është edhe jeta.”
– Mahatma Gandhi

“Ankthi është marramendja e lirisë.”
– Søren Kierkegaard

“Askush nuk e kupton se dikush shpenzon energji shumë të madhe vetëm për të qenë normal.”
– Albert Camus

“Lumturia nuk është asgjë tjetër veçse shëndet i mirë dhe kujtesë e keqe.”
– Albert Schweitzer

“Kur s’ka shpresë për të ardhmen, e tashmja paraqitet shumë e hidhur.”
– Émile Zola

“Njeriun e bënë të fortë ndërgjëgja e qetë.”
– Anne Frank

“Religjioni është për njerëzit që kanë frikë se do të shkojnë në Ferr. Spiritualiteti është për ata që tashmë kanë qenë atje.”
– Vine Deloria Jr.

“I urrej burrat që kanë frikë nga forca e gruas.”
– Anaïs Nin

“Gjykimi është frekuencë negative.”
– Stephen Richards

“Secila formë e varësisë është e keqe, pavarësisht nëse narkotiku është alkool, morfinë ose idealizëm.”
– Carl Gustav Jung

“Vetëm ata që do të rrezikojnë për të shkuar shumë larg, mund ndoshta ta dijn se sa larg mund të shkohet.”
– T. S. Eliot

“Gabimet e njeriut superior janë sikur eklipset e hënës edhe diellit; të gjithë i shohin ato.”
– Confucious

“Shpirti shërohet duke qëndruar me fëmijë.”
– Fyodor Dostoyevsky

“Është e çuditshme se sa të komplikuara mund ti bëjmë gjërat vetëm për ta shmangur shfaqjen e asaj që e ndjejmë.”
– Erich Maria Remarchue

“Frika nga varfëria mes klasave të edukuara, është sëmundja më e keqe morale nga e cila vuan qytetërimi ynë.”
– William James

“Njerëzit udhëhiqen nga dy principe kryesore, nga dashuria ose nga frika.”
– Niccolo Machiavelli

“Është shumë më mirë të dështosh me origjinalitet se sa të kesh sukses në imitim.”
– Herman Melville

“Një njeri është i suksesshëm nëse zgjohet në mëngjes dhe shkon në shtrat në mbrëmje, dhe brenda kësaj kohe ai e bënë atë që e dëshiron.”
– Bob Dylan

“Një mendimtar veprimet e veta i sheh si eksperimente dhe pyetje – si tentime për të zbuluar diçka. Suksesi dhe dështimi për të nuk janë asgjë veçse përgjigje.”
– Friedrich Nietzsche

“Suksesi nuk qëndron në mos bërjen e gabimeve, por në mos bërjen e gabimeve të njejta dy herë.”
– George Bernard Shaw

“Fati anon nga ai që guxon.”
– Virgil

“Për tu bërë i suksesshëm ju keni nevojë për miq, për tu bërë shumë i suksesshëm ju keni nevojë për armiq.”
–  Sidney Sheldon

“Vizioni pa ekzekutim është vetëm halucinacion.”
– Henry Ford

“Të jesh i suksesshëm në këtë botë nuk mjafton vetëm të jesh budalla – ju duhet të jeni edhe i sjellshëm.”
– Voltaire

“Mendoj se nuk ekziston asnjë cilësi tjetër që është aq esenciale për suksesin se sa cilësia e këmbënguljes. Ajo i tejkalon pothuajse të gjitha, madje edhe vetë natyrën.”
– John D. Rockfeller

“Ti je i falur për lumturinë dhe suksesin tënd vetëm nëse me zemërgjerësi pajtohesh që atë ta dash me të tjerët.”
– Albert Camus

Marre nga Filozofiaal

 

Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration