19 vjet nga dalja në skenë e UÇPMB-së, shumë ish-pjesëtarë u arratisën nga Lugina e Preshevës (video)
Lugina

19 vjet nga dalja në skenë e UÇPMB-së, shumë ish-pjesëtarë u arratisën nga Lugina e Preshevës (video)

26.Jan.2019 09:24
0

Gjatë vitit 2000 dhe gjysmës së parë të vitit 2001 territoret e komunës së Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës kanë qenë fushëbetejë ndërmjet forcave ushtarake të Serbisë dhe Ushtrisë Çlirimtare për Preshevë, Medvegjë dhe Bujanoc (UÇPMB).

Pjesëtaret e UÇPMB-së, për herë të parë janë paraqit publikisht më 26 janar të vitit 2000 në fshatin Dobrosin të komunës së Bujanocit gjatë varimit të vëllezërve të vrarë Saqipi ndërsa  veproi onoi deri në Maj të vitit 2001, kur edhe u nënshkrua marrëveshja e demilitarizimit.

UÇPMB la pas dhjetëra dëshmorë, shumë invalidë dhe mijëra veteranë.

Edhe pse u amnistuan nga kuvendi i Serbisë me dekret të veçantë, ata prapë mbetën në shënjestër të autoriteteve serbe. Pas luftës shumë nga ish-guerilët u burgosën, ndërsa të tjerët u arratisën në Kosovë dhe disa të tjetër në vendet evropiane./Titulli.com/

Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration