Mësimi në distancë, i kënaqshëm në shkollën e mesme në Bujanoc
Lokale

Mësimi në distancë, i kënaqshëm në shkollën e mesme në Bujanoc

07.Apr.2020 09:58
0

Drejtori i shkollës së mesme “Sezai Surroi” në Bujanoc, Zejni Fezjullahu thotë se procesi i mësimit në distancë në këtë institucion shkollor po ecën mirë me gjithë vështirësitë që ka në vete. “Me qenë se nga gjithsej 859 nxënës sa janë në shkollë, në periodën e tret kualifikuese të vitit shkollor 2019-20, mësimin online e përcjellin 659 nxënës , mund të konstatojmë se jemi më se të kënaqur sa i përket javës së parë. Për javët në vijim do të përcjellim gjendjen dhe do të bëjmë raportet në bazë të të dhënave të personelit arsimor”, u shpreh në një intervistë për Titulli.com, Fejzullahu.

Titulli.com: Fillimisht na tregoni si po ecën mësimi në distancë pas mbylljes së shkollave për shkak të gjendjes së jashtëzakonshme nga pandemia e Coronavirusit të ri?

Fejzullahu: Mësimi në distancë realizohet si pasoje e përhapjes se virusi COVID-19 . Ministria ka marrë një vendim që të ndërpritet mësimi i rregullt në shkolla, mirëpo të vazhdoj në një formë tjetër siç është mësimi online. Shkolla jonë ka filluar menjëherë aplikimin e kësaj forme të mësimit , duke aplikuar platformën GoogleClassroom, Viber, WhatsUp, faqe e facebukut të shkollës, Web faqen e shkollës e tjerë. Secili arsimtar,i cili realizon mësimin online, është i obliguar që të dorëzoj raport me shkrim të kujdestari i paraleles, ndërsa kujdestari i paraleles dorëzon raportin javor të bashkëpunëtorët profesional të shkollës. Drejtoria e shkollës dorëzon raport me shkrim në Ministri të Arsimit, duke u bazuar në të dhënat e marra nga shërbimi profesional.

Titulli.com: Sa jeni të kënaqur me vijimin e procesit të mësimit në distancë?

Fejzullahu: Me qenë se nga gjithsej 859 nxënës sa janë në shkollë, në periodën e tret kualifikuese të vitit shkollor 2019-20, mësimin online e përcjellin 659 nxënës , mund të konstatojmë se jemi më se të kënaqur sa i përket javës së parë. Për javët në vijim do të përcjellim gjendjen dhe do të bëjmë raportet në bazë të të dhënave të personelit arsimor.

Titulli.com: A ka probleme në këtë proces dhe sa është interesimi i nxënësve?

Fejzullahu: Normalisht se ka problem të natyrave të ndryshme sepse është një formë e re e procesit edukativo-arsimor. Duke u bazuar se një numër i personelit arsimor nuk është i arsimuar në lëmin e informatikës atëherë normalisht se duhet të kërkojnë ndihmë nga të tjerët. Për këto raste ne kemi formuar një ekip , kryesisht profesorët ë informatikës dhe bashkëpunëtorët profesional që të ofrojnë ndihmën e nevojshme . Arsimtarët të cilët nuk kanë pasur teknikën e duhu për ta zhvilluar këtë formë të mësimit, janë pajisur përkohësisht me laptop nga shkolla.

Titulli.com:A pritet që nxënësit të kthehen në bankat shkollore deri në fundi të këtij viti shkollor?

Fejzullahu: Në bazë të gjendjes në terren , Ministria e Arsimit sigurisht do të bie një vendim që të filloj mësimi i rregullt në shkolla, gjë të cilën e presim me padurim.

Titulli.com: Çfarë do ti porositni në këtë kohë personelin arsimor të shkollës dhe nxënësit?

Fejzullahu: Personeli arsimor është duke vazhduar me sukses formën e mësimit online , edhe pse një numër i tyre ende nuk janë kyçur drejtpërdrejt me nxënës, gjë të cilën duhet ta bëjnë sa më parë. Gjithashtu disa profesor kanë filluar me përpilimin e kuizeve online, të cilat janë mjaft atraktiv për nxënësit dhe po japin rezultatet të mira. Nxënësit do të angazhohen që gjatë kësaj periudhe të botojnë revistën shkollore, duke u ndihmuar nga personeli arsimor. Me qenë se deri më tani nuk kemi asnjë nxënës dhe asnjë punëtor të shkollës me simptome të gripit COVID-19, stafi i shkollës uron që shëndeti i të gjithëve të ruhet duke qëndruar në shtëpi.

Mundë të shikoni disa linqe të prezantuar në faqen e facebook të shkollës së mesme “Sezai Surroi” në Bujanoc

Videoja virtuale tregon saktësisht se si e sulmon koronavirusi trupin
Mustafa thotë se në Luginën e Preshevës s’ka asnjë shqiptar të prekur nga COVID -19?
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration