Seidler: Izbeglice u Preševu nemaju odgovarajući tretman, opština bez kapaciteta
Srpski

Seidler: Izbeglice u Preševu nemaju odgovarajući tretman, opština bez kapaciteta

04.Dec.2015 09:45
0
U opštini Preševo je boravio Frank Seidler, rukovodilac Komiteta evropske misije za izbeglice, koji se susreo sa predstavnicima lokalnih vlasti i posetio izbeglički kamp.

Seidler se prvo susreo sa predsednikom opštine Preševo, Ragmijem Mustafom, koji je rekao da opština nema kapaciteta da pruža pomoć izbeglicama, a takođe ni stanovništvo jer su u teškom ekonomskom stanju. 

“Mi smo danas imali sastanak sa predsednikom opštine Preševo, koji je dao svoje mišljenje o stanju izbeglica. On nam je rekao da opština nema mogućnosti i kapaciteta da pomaže izbeglice. Mi smo sa našom ekipom posetili izbeglice, koji su u teškom stanju, bez odgovarajućeg tretmana od vlasti u Makedoniji i Srbiji”, naglasio je Seidler za Titulli.com. 

Prema njemu, izbeglice nemaju dobar tretman od Grčke, Makedonije do Srbije. 

“Izbeglice se maltretiraju, zloupotrebljavaju po graničnim prelazima od Grčke, Makedonije, a svtari oko boravka u Srbiji se ubrzaju. Znači, ne tretiraju se kako treba, i kako nalaže komesarijat za tretiranje izbeglica”, rekao je Frank Seidler. 

Oko pomoći koji dolazi od komesarijata on se izrazio da su izdvojene finansijska sredstva dotičnim organizacijama koji se bave zbrinjavanjem izbeglica. 

“Mi smo izdvojili sredstva za pomoć izbeglicama, njihovo stacioniranje i korektno humano tretiranje. Ova sredstva smo dali putem humanitarnih organizacija UNICEF i druge, za svaku državu pojedinačno gde prelaze i borave izbeglice”, izjavio je Seidler. 

Zajedno sa delegacijom Komiteta evropske misije za izbeglice bili su i Idriz Sinani, predsednik/koordinator Međunarodnog foruma za ljudska prava i sloboda u Makedoniji, i Redđep Abazi, predsednik/koordinator Međunarodnog foruma za ljudska prava i sloboda u Srbiji./Titulli.com/

 

Opština Preševo se ne bavi problemom izbeglica
Arifi: Dobre stvari dolaze polako, svako da razmišlja o ekonomskom razvoju
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration