Savet Islamske Zajednice u Preševu podelila pomoć za izbeglice
Srpski

Savet Islamske Zajednice u Preševu podelila pomoć za izbeglice

28.Dec.2015 15:20
0
Izbeglice koje su došle sa zemlje zahvaćenim ratom, dobili su pomoć od brojnih organizacija u udruženja, koje su u velikoj meri pomogli njihovo teško stanje, a jedna od njih je i Savet Islamske Zajednice (SIZ) u Preševu, koji je pomogao u hrani i higijenskim potrepštinama.

Granit Kamberi, predsednik SIZ u Preševu kaže da je od početka izbegličke krize ova organizacija realizovala nekoliko humanitarnih akcija. 

„Od početka dolaska velikog broja izbeglica, mi smo uspeli da realizujemo nekoliko akcija za pomoć izbeglicama“, kaže Kamberi za portal Titulli.com. 

On je rekao da je pomoć uglavnom bila u hrani. 

„Vredi napomenuti akciju od 29. jula gde smo sa 150 paketa sa hranom podelili izbeglicama, koji su satima sedeli u vrlo toplim danima jula“, naglašava Kamberi. 

On je naglasio i akciju koju su realizovali u oktobar u saradnji sa grupom od 100 mladih (stdenti volonteri) kada su dodeljene 100 kišne jakne. 

Prema njegovim rečima, decembar je bio najteži mesec za izbeglice, kada su došli hladni dani. 

„Mesec decembar je bio najteži mesec za izbeglice, jer su oni suočavani sa promenom godišnjih doba, od jeseni u zimu, što je za njih bilo teško, kada znamo da oni dolaze sa mesta gde dominira letnjo doba“, rekao je između ostalog Kamberi. 

On je dodao da u sradnji sa muftijom iz Novog Pazara sa dva kombija podeljena pomoć u hrani, higijeni i odeći za zimsko vreme./Titulli.com/

Haljimi: Vlada preko Koordinacionog Tela rezerviše kolonijalni status za Preševsku Dolinu (video)
Crveni krst Bujanovac pomaže izbeglice u Preševu
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration