Opštinski humanitarni fond u Preševu nema dovoljnih kapaciteta za izbeglice
Srpski

Opštinski humanitarni fond u Preševu nema dovoljnih kapaciteta za izbeglice

08.Dec.2015 13:14
0
Humanitarni fond koji funkcioniše u okviru Skupštine opštine Preševo nema dovoljnog buđeta za aktivnosti i nepredvidive situacije, kao što je dolazak izbeglica.

Aljbina Bajrami, rukovodilac ovog fonda kaže da je fond tokom 2015. godine imao puno aktivnosti i do neke mere odgovorio je zahtevima građana.

„Imali smo puno aktivnosti u planu, uključujući i pomoć za porodice u teškoj ekonomskoj situaciji, za majke koje održavaju porodicu, decu bez roditelja, studente, decu sa invaliditetom, pomoć u materijalnim sredstvima za porodice koje žive u brdovitim selima Preševa, aktivnosti koje smo skoro sve realizovali“, kaže Bajrami za portal Titulli.com.

Prema njenim rečima, na žalost, nemaju određeni buđet za vanredne situacije, međutim zahvaljujući domaćim donatorima uspeli su da realizuju aktivnosti i po pitanju izbeglica.

„Uspeli smo da nalazimo domaće donatore, koji su omogućili da nekoliko puta budemo na terenu pružajući pomoć izbeglicama, odeću i hranu“, kaže Bajrami.

Ona je dodala da su za pomoć koji se deli izbeglicama angažovani veliki broj volontera koji pomažu na terenu.

„Petoro članova upravnog odbora fonda su uvek spremni da pomažu na terenu, međutim vredi istaknuti da u svakoj aktivnosti nama se pridružuju mladi, volonteri, kojma smo uvek zahvalni“, naglasila je Aljbina Bajrami.

Osim obezbeđivanja pomoći za porodice kojima je to potrebno, u Humanitarnom fondu kažu da su za izbeglice obezbedili odeću kao za decu tako i za odrasle. Ova pomoć će se uskoro podeliti zajedno sa jednim obrokom hrane./Titulli.com/

 

Nemački lekari pomažu izbeglice u Preševu (video)
Mitrović: Albanski političari da pričaju istinu svojim građanima (video)
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration