Nemački lekari pomažu izbeglice u Preševu (video)
Srpski

Nemački lekari pomažu izbeglice u Preševu (video)

07.Dec.2015 10:53
0
Osim raznih humanitarnih organizacija, domaćih i međunarodnih, izbeglice u Preševu, odnosno u selu Miratovac ove opštine, pomažu i lekarske ekipe, takođe domaće i međunarodne.

Jedna od lekarskih ekipa koja pomaže izbeglice koje dolaze u selu Miratovac je ekipa iz međunarodne humanitarne organizacije „Humedica“, sa sedištem u Nemačkoj.

Koordinator projekta ove organizacije, Daniel Babilon, kaže da je Humecia bila i ranije prisutna u Srbiji, međutim u Preševu su od 4. oktobra.

„Ovde smo sa lekarskom ekipom i naš glavni cilj je da pomažemo izbeglice sa zdravstvenim problemima“, kaže Babilon za informativni portal Titulli.com.

Doktor Florian Bernhardt iz organizacije Humedica kaže da se suočavaju sa raznim zdravstvenim problemima izbeglica, koji prelaze dug put do Miratovca.

„Najčešći slučajevi su bronhitis, infekcije respiratornog trakta i stomačne infekcije. Takođe imamo i slučajeve psiholoških trauma i oslabljenog stanja izbeglica, koji imaju potrebu za hranu i piće“, kaže Bernhardt za naš portal.

On dodaje da i deca dolaze u vrlo oslabljenom stanju od dugog puta, i zbog hladnog vremena ovih dana, osim medicinske kontrole, njima nude i tople napitke.

Prema rečima koordinatora Daniela Babilona ovih dana Humecia razmotriće situaciju za realizovanje još nekog projekta koji je trenutno potreban ovom regionu./Titulli.com/

 

 

Arifi: Dobre stvari dolaze polako, svako da razmišlja o ekonomskom razvoju
Opštinski humanitarni fond u Preševu nema dovoljnih kapaciteta za izbeglice
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration