Murati: Lečili smo oko 10 hiljada izbeglica u Preševu
Srpski

Murati: Lečili smo oko 10 hiljada izbeglica u Preševu

24.Dec.2015 09:20
0
Desaret Murati, lekar Doma zdravlja u Preševu kaže za Titulli.com da se lekarsko osoblje osam sati dnevno brine o izbeglicama.

On naglašava da od otvaranja Prihvatnog centra u Preševu formirane i lekarske ekipe koje čine jedan lekar i jedna medicinska sestra. 

„Svakog dana se brinemo o izbeglicama, osam sati dnevno. Do sada je lekarska pomoć pružena oko 10.000 izbeglicama“, rekao je između ostalog Murati.

 

Prema njemu, jedan od osam pacijenta boluje od gripa, ali je trenutnio stanje, srećom, pod kontrolom. 

„Od strane Republičkog fonda ove godine smo snabdevani sa 2.000 dozama vakcine protiv gripa. Simptomi gripa su velika temperatura do 39 stepeni praćena groznicom, a ostali simptomi su kašalj, kijanje, umor, i bolovi zglobova i mišića“, kaže Murati. 

Pričajući o preventivnim merama, on kaže da je potrebno vakcinisanje, iako to ne znači da si 100 odsto zaštićen od gripa.

Doktor Murati poručuje pacijentima da se brinu o ličnoj higijeni, da izbegavaju mesta sa puno ljudi, da provetravaju sobe, da koriste maramice kada kašljaju ili kijaju kao i da izbegavaju duže boravke u hladnim sredinama./Titulli.com/

 

 

Integrisanje albanaca u Srbiji, građani krive vladu ali i lokalne političare (video)
Više od 300 autobusa čekaju red da transportuju izbeglice
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration