Kancelarija za mlade u Bujanovcu aktivna i po pitanju pomoći izbeglicama
Srpski

Kancelarija za mlade u Bujanovcu aktivna i po pitanju pomoći izbeglicama

15.Dec.2015 20:17
0
Do septembra ove godine, autobuska stanica u Bujanovcu i prostor blizu stanice kod crvenih zgrada uvek je bio pun sa izbeglicama Srednjeg istoka.

Dok su izbeglice čekali autobus od Bujanovca do Beograda i Subotice, a potom nastavili put prema zemljama zapadne Evrope, njih su pomagali razne organizacije, a jedna od njih je i Kancelarija za mlade opštine Bujanovac.

„Mi smo pomogli izbeglice hranom i odećom, koje su volonteri naše kancelarije obezbeđivali po raznim institucijama, đamijama, nevladinim organizacijama, privatnim komanijama ali i od samih građana“, kaže Vjolca Aljiu, koordinator Kancelarije za mlade u Bujanovcu.

Aljiu naglašava da su imali vrlo dobru saradnju i sa OEBS-om, koji su pomagali na distribuciji odeće, dok je istakla da su od američke ambasade u Beogradu dobili zahvalnicu za pomoć koju su pružali izbeglicama.

„Oko 100 volontera naše kancelarije su bili angažovani u ovim aktivnostima, dodelivši pomoć kod autobuske stanice. Oni znaju engleski jezik pa su pružali i druge vidove pomoći, da bi njihov privremeni boravak u Bujanovcu bio što komotniji za izbeglice“, dodaje Aljiu.

Prema njenim rečima, ove aktivnosti su trajale oko dva meseca, dok su preostalu hranu i odeću raspodelili u Preševu.

Vredi napomenuti da nakon povećanja kapaciteta registracije izbeglica u Prihvatnom centru u Preševu, u Bujanovcu više ne dolaze izbeglice, jer se svi registruju u Preševu, i odande autobusima nastavljaju put prema zapadnoj Evropi./Titulli.com/

 

Mitrović: Albanski političari da pričaju istinu svojim građanima (video)
Izbeglice u Preševu pomaže i lokalna dijaspora
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration