Bujanovac: Odluke Skupštine opštine ne objavljuju se celosne (VIDEO)
Srpski

Bujanovac: Odluke Skupštine opštine ne objavljuju se celosne (VIDEO)

24.Oct.2017 08:41
0
Skupština opštine Bujanovac broji 41 odbornika koji se isplaćuju iz buđeta u neto iznosu od 16 hiljada dinara mesečno, dok transparentnost i dalje ostaje polje u kojoj treba raditi mnogo više od toga što se predstavlja.

Predstavnici lokalnog tela za donošenje odluka smatraju da je transparentnost u telu koje vode oni na odgovarajućem nivou, dok organizacije za procenu rangiranja pišu da je daleko.

Basri Veseli, zamenik predsednika Skupštine opštine Bujanovac, rekao je za Titulli.com da je nivo transparentnosti sasvim zadovoljavajući kada je u pitanju dvojezičnost i informisanje.

"Mislim da je transparentnost na pravom nivou u smislu informisanja i razvoja skupštinskih sednica. Svaka skupštinska sednica se praća od lokalnih medija, pa je gradjanin Opštine Bujanovac o svemu obavešten", izjavio je Veseli.

U medjuvremenu, Sekretar Skupštine opštine, Selami Mustafa rekao je da su skupštinske sednice javne i da svaki gradjanin može učestvovati dok se one održavaju kao i da mogu pratiti njihov postupak.

"Objavljivanje akata se vrši preko službenog glasnika opštine Bujanovac koji postoji od 2013. godine. Očekujemo da će se u bliskoj budućnosti sve odluke, akti i buđet biti objavljeni na zvaničnoj internet-stranici (www.bujanovac.rs) opštine Bujanovac", rekao je Mustafa.

Organizacija "Transparentnost Srbija" u najnovijoj proceni opštinu Bujanovac je rangirala na 47. Mestu, na istom mestu kao u 2015. godini, dok niži stepen dobila je u kategoriji javnih nabavki.

Boban Pavlović, pomoćnik gradonačelnika za finansijske poslove je naglasio da su gradjani obavešteni o buđetu opštine Bujanovac i njihove troškove, u zavisnosti od toga koliko interesovanje imaju.

"Za 2017. godinu planirana su 24 miliona i 817 hiljada dinara za funkcionisanje Skupštine opštine, plaćanja za odbornike i raznih radnih grupa koje formira Skupština. Svi projekti se realizuju kroz javne nabavke kao u malom i u velikim vrednostima", kaže Pavlović.

Za odbornika Ragmi Mustafa, Skupština opštine je otvorena za različite zahteve gradjana.

"Na svakom zahtevu gradjana se postupa pažljivo i u vreme odredjeno zakonom u vezi sa informacijama različitog značaja koja su u sklopu opštinskih institucija u Bujanovcu", rekao je Mustafa.

Prema podacima odeljenja finansija u opštinskoj upravi, Skupština opštine potrošila je 609.719 dinara od 1 januara do kraja septembra meseca.

Na webstranici opštine (www.bujanovac.rs) osim objavljivanja dnevnog reda održavanja sednica Skupštine opštine gradjani nemaju pristup u donetim odlukama, spisak odbornika za komunikaciju sa gradjanima, ni jedna lista odbora, nedostaje spisak komisija, pravni akti, spisak službenih glasila, transkripti zaključaka./Titulli.com/

Opština Bujanovac sa površinskom transparentnošću prema građanima (video)
Opština Bujanovac sa kontinuiranim povećanjem buđeta za obrazovanje (VIDEO + Statistika)
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration