Komuna e Preshevës shpërndan abetaren për nxënësit shqiptar
Lokale

Komuna e Preshevës shpërndan abetaren për nxënësit shqiptar

16.Sep.2019 19:10
0

Kryetari i komunës së Preshevës, Shqiprim Arifi ka shpërndarë abetaren mbarëkombëtare për klasën e parë të shkollave shqipe në Preshevë.

“Sot pata kënaqësinë të jem prezent në mesin e nxënësve të shkollës fillore "Prof Ibrahim Kelmendi" në Preshevë”, ka shkruar Shqiprim Arifi.

Ai theksoi se qeverisja e komunale ka arritur të sigurojë këtë teskt shkollorë.

“Duke e konsideruar rëndësinë e madhe që ka ky libër për filloristët tanë, vendosëm që për këtë vit shkollor të gjithë filloristëve të Komunës sonë, t'ua sigurojmë Abetaren, si libër të parë në mësimin e shkronjave të alfabetit tonë”, shkroi Arifi.

Vlen të theksohet se Këshilli Kombëtar Shqiptar është institucioni i vetëm që merret me sigurimin e teksteve në gjuhën shqipe dhe deri më tani për nxënësit e shkollave fillore  janë siguruar 54 tekste në gjuhën shqipe ndërsa mungojnë të gjitha tekstet në shkollat e mesme , përveç atyre të gjuhës shqipe,  serbe dhe gjuhëve të huaja./Titulli.com/

Avari në sistemin e ujësjellsit, qyteti pa ujë. Problemi po skanohet nga puntorët e NP “Komunalia”
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration