đamija u Bujanovcu, primer za doprinos pružanja pomoći izbeglicama
Srpski

đamija u Bujanovcu, primer za doprinos pružanja pomoći izbeglicama

01.Jan.2016 13:28
0
Bujanovačka đamija je pomogla i nastavlja da pomaže izbeglice Srednjeg istoka, koji na putu u pravcu zemalja zapadne Evrope, prelaze preko našeg regiona.

„Kada je priliv izbeglica počeo da raste u Bujanovcu, izbeglice su počeli da dolaze i u đamiji. Prvenstveno smo imali sastanak sa predstavnicima OEBS-a, koji su zatražili od nas da se mobilišemo i da pomažemo“, kaže za portal Titulli.com, Uljvi Fejzulahu, imam đamije u Bujanovcu.

Fejzulahu kaže da su e oni mobilisali i kada su objavili apel za pomoć, građani su počeli da pomažu u raznim formama.

„Počeli smo odećom i obućom. Tokom odabiranja, registrovali smo 267 paketa sa odećom i obućom, za decu i odrasle, za žene i muškarce“, ističe Fejzulahu.

Imam bujanovačke đamije kaže da su građani donosili i pomoć u novcu.

„Takođe su ljudi dobre volje nudili i pomoć u sredstvima, tako da je prikupjeno 1397 evra. S obzirom da su tada bili kišni dani, tim sredstvima smo kupili i podelili izbeglicama kišne jakne, a jedan deo sredstava smo upotrebili za hranu, koju smo podelili pomoću Kancelarije za mlade u Bujanovcu“, naglašava hođa Uljvi Fejzulahu.

Prikupljanje pomoći još se nastavlja u đamiji u Bujanovcu. Građani donose odeću, ćebad i obuću u đamiji, i zatim imam Fejzulahu kontaktira Kancelariju za mlade u Preševu, koji dolaze da uzimaju u dodele izbeglicama./Titulli.com/

 

 

 

Crveni krst Bujanovac pomaže izbeglice u Preševu
TITULLI obeležava četvrtu godišnjicu
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration