Preshevë:Të mos ofendoni e mos bini pre e ofendimeve
Lugina

Preshevë:Të mos ofendoni e mos bini pre e ofendimeve

07.Aug.2018 11:45
0
Në një vend të vogël me probleme të mëdha ofendimi ndaj tjetrit nuk duhet të shndërrohet në vlerë. Para se ta ofendoni tjetrin pa fakte e me montime qesharake, është mirë t'i trajtoni problemet dhe, njëkohësisht, zgjidhjen e tyre.

Shkruar nga Fatlum Hetemi-Preshevë;

Objekti i fushatës nuk duhet të jetë zotësia për të sharë apo për të montuar gjithfarë gjërash bajate, por objekt i fushatës duhet të bëhet zgjidhja e problemeve që rëndojnë me vite mbi qytetarët preshevarë.

Cilido subjekt politik që ofron zgjidhje për problemet përmes një platforme konkrete të paraqitur para qytetarëve, ai subjekt i ka punët më mirë dhe herë do kurdo do të jetë në krye të qeverisjes komunale. Ndërkaq, këta që platformën e vetme e kanë denigrimin e tjetrit, montimin e përdhosjen e çdo gjëje në politikë, herët a vonë do të mbeten e kaluara e pakujtueshme. Prandaj, kujdes, mos ofendoni e mos hapni profile false nëpër rrjetet sociale, sepse një ditë mund të jeni objekt i këtyre edhe vetë. Mos hapni profile false për të ofenduar të tjerët, jo vetëm për arsyen që është e padenjë, por edhe për faktin se kemi nevojë për shumë energji në zgjidhjen e problemeve përmbajtjesore. Këto probleme janë shumë dhe, si të tilla, duhet të merren seriozisht nga të gjithë oponentët. Nuk e kemi luksin e matjes se patriotizmit ndër vete, sepse koha kërkon që patriotë të jemi të gjithë për sigurimin e një mirëqenie më të mirë për qytetarë; për më pak probleme politike; për më shumë të drejta; për më shumë zhvillim ekonomik dhe për një udhëheqje të përgjegjshme e të ndërgjegjshme. Në rast se cilado parti harxhon energji për denigrimin e gjithsecilit që nuk pajtohet me të, atëherë jemi pajtuar me problemet që rëndojnë mbi ne.

Shpeshherë nëpër mbledhje partish e leksione të ndonjë “eksperti fushatash” mund të dëgjoni të kundërtën, pra që përdorimi i metodave meskine për ta mposhtur kundërshtarin është i pranueshëm, ju, kushdo qofshi, nuk duhet të bini pre e këtyre manipulimeve. Në Preshevë nuk ka vend për këso lloj fushatash, se pari, për shkak se jemi vend i vogël dhe, së dyti, për shkak se nuk guxojmë të harxhojmë energji në këtë drejtim. Mbi qytetarin e Preshevës rëndojnë shumë probleme të tjera dhe i gjithë potenciali i subjekteve politike duhet të drejtohet në zgjidhjen e tyre, e jo në ofendimin e tjetrit për të zënë një karrige në qeverisje dhe për t’i harruar problemet e tyre. Madje, në çdo vend, një gjë e tillë është e papranueshme dhe në kushte normale prodhon kundërefekt.

Jemi vend i vogël, mos harroni, prandaj mos ofendoni!

Opinionet e autorit janë personale dhe nuk paraqesin domosdoshmërish edhe mendimin e Portalit Informativ-TITULLI

 

Komuna e Bujanocit me llogari devizore, priten 40 mijë euro nga Kosova?
APN: Përfunduam nënshkrimet për pjesëmarrje në zgjedhje lokale
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration