Organizatat e mediave në Serbi: Nuk pranojmë paratë e ministrisë së Informimit, agjendë politike
Lugina

Organizatat e mediave në Serbi: Nuk pranojmë paratë e ministrisë së Informimit, agjendë politike

07.Aug.2018 11:45
0
Shoqatat e gazetarëve dhe medias në Serbi kanë vendosur të mos pranojnë paratë që janë ndarë për projekte të mediave që kanë aplikuar në Ministrinë e Kulturës dhe Informimit, sepse konkurrenca ishte krejtësisht e paligjshme dhe se për projektet kanë vendosur njerëz të paaftë dhe të besueshme me një agjendë të qartë politike .

Edhe pse mediat e shkruara dhe organizatat që punojnë në kushte shumë të vështira dhe mjedis armiqësor, siç dëshmohet nga raportet e shumta ndërkombëtare, ky hap është vendosur si shprehje e protestës kundër faktit se praktika katastrofike e konkurrencës bashkëfinancim nga nivel lokal u zhvendos në republikë, por edhe si një shprehje solidariteti me të gjithë cilësinë dhe media dhe media profesionale projektet që nuk janë për shkak të papranueshmërisë politike, duke marrë para në konkurs.

Konkursi u shënua nga parregullsi të shumta dhe paligjshmërinë e procedurës dhe procedura për përzgjedhjen dhe funksionimin e anëtarëve të komisionit , për faktin që paratë e qytetarëve të përkushtuar për interesin publik shkoi në masë të madhe të mediave pranë qeverisë të cilët janë duke punuar krejtësisht në kundërshtim me interesin publik, për të cilën janë të vendosur kryesisht nga përfaqësues fantazmë të shoqatave të lidhura me qeverinë dhe profesionistët e mediave anonime. 

Ne kujtojmë se organizatat e mediave dhe gazetarëve disa ditë më parë për shkak të këtij skandali të fundit në punën e Ministrisë së Kulturës dhe Informimit kënë kërkuar shkarkimin e ministrit të Vladan Vukosavljeviç dhe sekretari i Shtetit Alexander Gajovic si e vetmja lëvizje logjike të Qeverisë së Serbisë.

Nëse ata me të vërtetë sinqerisht dëshiron të hyjnë në një dialog me gazetarët 'dhe shoqatave të medias zhvillimi i një strategjie të re të medias, si dhe media të tjera të shumta adresuan problemet më të ngutshme, dhe kjo është një abuzim i konkurrencës dhe bashkë-financimit është një prej tyre.

 Beograd-Novi Sad-Nish-Kragujevac, 13 qershor 2018

 

Shoqata e Pavarur e Gazetarëve të Serbisë (NUNS)

Shoqata e Pavarur e Gazetarëve të Vojvodinës (NDNV)

Shoqata e Mediave të Pavarura Elektronike (ANEM)

Shoqata Lokal pres (LP)

Shoqata e Mediave Online (AOM)

Përfundon kuizi fetarë nga shoqata "Ditura" në Bujanoc
Alpinisti nga Bujanoci, pushton majën e dytë më të lartë në Ballkan (foto&video)
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration